Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tourism Awards 2022 – ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

«Παραλία για όλους στον Δήμο Κατερίνης»

Με μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν χθες βράδυ στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον ελληνικό τουρισμό. Στην ένατή τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους ενώ οι υποψηφιότητες φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης υπέβαλε υποψηφιότητα, στην υποκατηγορία 13.3 ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ της ευρύτερης κατηγορίας του διαγωνισμού 13. SUSTAINABILITY, καταθέτοντας λεπτομερή έκθεση και οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τα Seatrac του δήμου και την δράση της εθελοντικής ομάδας του δήμου Κατερίνης το καλοκαίρι του 2021.

Η υποψηφιότητα αυτή του Δήμου Κατερίνης, με τίτλο «Παραλία για όλους στον Δήμο Κατερίνης», χθες βράδυ απέσπασε το βραβείο GOLD.

Τον τόνο της βραδιάς έδωσε η Idra Kayne, ερμηνεύοντας επί σκηνής το «Εδώ είναι το ταξίδι» ενώ την σκυτάλη πήραν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας για την απονομή των τιμητικών βραβείων.

Στην τελετή βράβευσης παρέστη ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, καθώς και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, υπεύθυνη συντονισμού της εθελοντικής ομάδας για τα Seatrac, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θεοφάνης Τερζόπουλος, εθελοντής της ομάδας όπως και άλλα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Κατερίνης για τα Seatrac.

Ο Δήμαρχος  Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος «Παραλία για όλους στον Δήμο Κατερίνης», ενώ όπως ανέφερε: «η διάκριση που απονεμήθηκε στο δήμο Κατερίνης αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση των προσπαθειών μας. Μια σημαντική πράγματι βράβευση για την Κατερίνη μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, σε όλα τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Κατερίνης για τα Seatrac, σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και εργαζόμενους του Δήμου μας. Μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο κοινωνικής προστασίας, μέσω έργων και δράσεων με κοινωνικό πρόσημο, με έμφαση στα δικαιώματα των ΑμεΑ, ο Δήμος Κατερίνης αποδεικνύει καθημερινά  ότι με σεβασμό στους συνανθρώπους μας, που συμβιώνουν με την αναπηρία, μεριμνά με κάθε θεμιτό μέσο για τη διαρκή βελτίωση υποδομών, υπηρεσιών και ταυτόχρονα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σ’ αυτές, ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Κατερίνης τόνισε: «Προγραμματισμός και στόχευσή μας είναι η ανάπτυξη του τουρισμού να γίνει με βιώσιμο τρόπο. Στρατηγική προτεραιότητά μας, είναι η υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών προβολής σε Ελλάδα και εξωτερικό που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια του προορισμού της Κατερίνης, της Πιερίας και θα προάγουν τη μοναδικότητα του».

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου σημείωσε: «Ξαναβάζουμε τον τουρισμό στις ράγες στο δήμο Κατερίνης για να γίνει ο τόπος μας και πάλι περιζήτητος προορισμός, όπως του αξίζει! Διευρύνουμε τους ορίζοντες προβολής του τουριστικού μας προορισμού με έναν ακόμη σύγχρονο τρόπο. Συμμετείχαμε στον διαγωνισμό για να κριθούμε από εξειδικευμένους ανθρώπους στον Τομέα του Τουρισμού, γι’ αυτό και η διάκριση αυτή έχει μεγάλη αξία.  Αποδεικνύουμε για μία ακόμη φορά την στρατηγική δυναμική των δράσεων μας για την τουριστική προβολή του δήμου Κατερίνης.

Λειτουργούμε ομαδικά, συσπειρώνοντας όλες τις έμψυχες δυνάμεις τις κοινωνίας μας. Το χρυσό βραβείο των TOURISM AWARDS 2022 που απέσπασε η συμμετοχή μας «Παραλία για όλους στον Δήμο Κατερίνης» στην κατηγορία του Προσβάσιμου Τουρισμού ανήκει σε πολλούς ανθρώπους, κυρίως όμως στα ΑμεΑ και τους εθελοντές μας, που στάθηκαν επάξια δίπλα στα Seatrac το καλοκαίρι του 2021, υποστηρίζοντας την αδιάκοπη χρήση τους από τα ΑμεΑ αλλά και άτομα της τρίτης ηλικίας. Τα κερδισμένα προνόμια από τούτη την διάκριση υπερβαίνουν σε ποιοτικά χαρακτηριστικά την απόκτηση ενός αγαλματιδίου. Ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της όμορφης περιοχής μας, απόδειξη του κοινωνικού προφίλ του δήμου αλλά και των πολιτών της κοινωνίας μας, διαμόρφωση ενός χαρακτήρα διαφορετικού για το παραλιακό μας μέτωπο, πέρα από τετριμμένες τουριστικές καμπάνιες. Ένα χρυσό μετάλλιο σε ένα τόσο ευαίσθητο, κοινωνικά, αντικείμενο μόνο αφετηρία περισσότερων ευθυνών μπορεί να αποτελέσει.

Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο, Κώστα Κουκοδήμο, για την άνευ όρων υποστήριξη όλων των προσπαθειών μας, τον Αντιδήμαρχο Τεχν. Υπηρεσιών, Ευστάθιο Κεραμιδιώτη, για την άριστη συνεργασία το καλοκαίρι του 2021, την εταιρεία TOBEA κατασκευαστή των Seatrac για την άμεση ανταπόκριση σε αιτήματά μας, την συνεργάτιδα εταιρεία του δήμου «ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ Α.Ε.» για την άρτια υποστήριξη και συνεργασία με τους εθελοντές μας, όλους τους καταπληκτικούς συνδημότες μας εθελοντές, εκείνους που έσπευσαν πέρυσι αλλά και αυτούς που θα υποστηρίξουν και τις φετινές μας δράσεις για τον Προσβάσιμο Τουρισμό, καθώς και την Wise Ram που ασταμάτητα και με επιστημονισμό φιλτράρει και ενισχύει κάθε πρωτοβουλία μας, αναδεικνύοντας την αξία του στρατηγικού σχεδιασμού στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπηρεσίες του δήμου και τους δημοτικούς υπαλλήλους μας, που αγωνιούν καθημερινά μαζί μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άρτια πραγμάτωση κάθε στόχευσης.»

Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι νικητές των βραβείων TOURISM AWARDS 2022 πέραν της τιμητικής παραλαβής του αγαλματιδίου (trophy )και της ευρύτατης προβολής τους, έντυπα και ψηφιακά από τους διοργανωτές, λαμβάνουν επίσης το λογότυπο των βραβείων της φετινής διοργάνωσης με τη συγκεκριμένη βράβευση στην κατηγορία της, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε όλες τις καμπάνιες δημοσιότητας, στο web site, στα social media, στις υπογραφές email, πάνω σε brochures και οπουδήποτε αλλού εκτιμούν ότι θα προσδώσει τη δημοσιότητα που απαιτείται.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Τα Tourism Awards έχουν μοναδική αξία γιατί αποτελούν επιβράβευση των επαγγελματιών του ευρύτερου κλάδου της φιλοξενίας από τους επαγγελματίες του χώρου. Χωρίς ανταγωνιστικά φίλτρα και παρωπίδες αναγνωρίζουμε το έργο, αλλά και τις προσπάθειες των συναδέλφων και τοποθετούμε την οικονομία της φιλοξενίας εκεί που πραγματικά βρίσκεται, στην κορυφή του οικονομικού βίου του τόπου».

Στην βραδιά ανακοινώθηκαν επίσης οι νικητές των Villa Awards. Φτιαγμένη από τους δημιουργούς των Tourism Awards, η διοργάνωση αυτή αναδεικνύει τα κορυφαία luxury rentals στην Ελλάδα. Ο τίτλος Best Villa in Greece απονεμήθηκε στη Villa Nupandi στην Καρδαμύλη ενώ χρυσό βραβείο κέρδισαν οι Katikies Villas Mykonos, η Dikoarch Villa και η Villa Arte by Olive Villa Rentals.

Η φετινή τελετή έδωσε έμφαση στη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και δη με το κρασί και το ελαιόλαδο. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τρεις γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα που επέλεξε η ομάδα του Heteroclito και οκτώ διαφορετικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στο olive-oil bar που δημιούργησε η Oliverse.

Ξεχωριστή σημασία δόθηκε στην έννοια της καινοτομίας, με την παρουσία έξι διαφορετικών start ups του CapsuleT που παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους στους παρευρισκόμενους. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι δημοσιογράφοι Μαρία Νικόλτσιου και Πέτρος Κουμπλής ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί στο ταξιδιάρικο insta spot της Minoan Lines.

Τα Tourism Awards διοργανώνει το Hotel&Restaurant Daily της Boussias με χορηγό την Fix, υποστηρικτή την TUV HELLAS / TUV NORD και χορηγούς επικοινωνίας τους: epixeiro.gr, Greek Travel Pages και TravelDailyNews.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο