Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Πλημμύρισε» κατοίκους και επισκέπτες το Σαββατοκύριακο στις «Γωνιές των Χριστουγέννων»

Μετά τη λαμπερή πρεμιέρα, χιλιάδες δημότες και επισκέπτες, άτομα όλων των ηλικιών γέμισαν ασφυκτικά τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, κάθε γωνιά των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης.

Γενικότερα, οι πλημμυρισμένες με φως, λαμπιόνια, στολίδια, παιχνίδια, μελωδικούς ήχους & μουσικούς ρυθμούς  «Γωνιές των Χριστουγέννων» έδωσαν ζωντάνια σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά της πόλης.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 7/12

Μια μέρα μετά την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και συγκεκριμένα, το Σάββατο 7/12/2019, πολύς κόσμος ξεχύθηκε στις «Γωνιές των Χριστουγέννων» όπου γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να πάρει χριστουγεννιάτικο κλίμα, να χαρεί, να διασκεδάσει. Παρά το άστατο του καιρού το πρωί του Σαββάτου, αρκετές οικογένειες βγήκαν στον πεζόδρομο, στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Δημαρχείου, στην πλατεία Μακεδονίας και στο Δημοτικό Πάρκο. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Οι πρωινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην πλατεία Δημαρχείου με χριστουγεννιάτικα παραμύθια όπου είχε προγραμματιστεί θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο», της Αναστασίας Πέλλα, καθώς και με την αφήγηση της υπέροχης ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ! Εκτός από την ίδια την Αναστασία Πέλλα, συμμετείχαν η Μαρία Πιπέρη και Άλκης Λαζαρίδης. Στις εκδηλώσεις αυτές, παρόντες ήταν και στελέχη της Δημοτικής Αρχής όχι μόνο για να παρακολουθούν τα δρώμενα αλλά και να επιβλέπουν την ομαλή τους λειτουργία.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η γιορταστική ατμόσφαιρα συνεχίστηκε και το βράδυ με τους εντυπωσιακούς φωτισμούς και στολισμούς, με συναυλίες, δρώμενα και παιχνίδια. Οι εκδηλώσεις έγιναν με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με την παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και στελεχών της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα, ο κ. Κουκοδήμος δέχθηκε πλήθος ευχών και συγχαρητηρίων για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων καθώς και για τη νέα φιλοσοφία λειτουργίας τους.

Η αρχή της εορταστικής βραδιάς έγινε από την πλατεία Μακεδονίας με συμμετοχή χορωδιών πολιτιστικών συλλόγων. Συγκεκριμένα, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης «Νοσταλγοί Της Παράδοσης» και ο Όμιλος χορωδιών «Ο Όλυμπος», στον οποίο συμμετέχουν τα τμήματα του Αγίου Σπυρίδωνα, της Βροντούς, της Ελάφου και της Καλλιθέας, με χοράρχη τον Αθανάσιο Κουσουρή.

Στο μεταξύ, στην πλατεία Δημαρχείου είχε οργανωθεί έντεχνη βραδιά με τον Θανάση Μπατάλα και την Κατερίνα Ελενίδου ενώ λίγο αργότερα, στην πλατεία Μακεδονίας ένας Di Jay είχε επιλέξει και έπαιζε διάφορα είδη μουσικής κρατώντας πάντοτε τον ήχο του μελωδικό και χορευτικό.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Γενικά, ήταν ένα Σαββατόβραδο που το χάρηκαν πάρα πολλοί πολίτες αλλά και αιρετοί, αντάλλαξαν ευχές, μπήκαν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, παρακολούθησαν συναυλίες και είδαν δρώμενα, πάνω απ’ όλα όμως το χάρηκαν τα μικρά παιδιά που τέτοιες μέρες θέλουν να περπατήσουν στην πόλη, να δουν τον γιορταστικό στολισμό, να παίξουν, να γευτούν γλυκά των ημερών, να νιώσουν διαφορετικά περιμένοντας τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων αλλά και τον ερχομό του νέου έτους, του 2020!

Οι ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 08/12

Με παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε χθες το πρωί η Γωνιά των παραμυθιών στην πλατεία Δημαρχείου.

Η αφήγηση του γνωστού και αγαπημένου παραμυθιού της Αναστασίας Πέλλα «Η μάγισσα και το στριμμένο σκουπόξυλο» προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους και ανέτρεψε την εικόνα της κακιάς μάγισσας, συστήνοντάς τους μία καλοπροαίρετη μαγισσούλα που ήθελε να βοηθάει με κάθε τρόπο, όποιον την είχε ανάγκη.

Η αφήγηση έγινε από την ίδια την συγγραφέα Αναστασία Πέλλα και η θεατρική παρουσίαση από τους Μαρία Πιπέρη και Άλκη Λαζαρίδη.

Αμέσως μετά, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν με χαρούμενη διάθεση το γνωστό παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς «Εμπενέζερ Σκρούτζ», του γκρινιάρη, τσιγγούνη και με κακότροπο ύφος που ισχυρίζεται πως τα  Χριστούγεννα είναι απάτη…ώσπου τον επισκέπτονται τρία πνεύματα την παραμονή των Χριστουγέννων που θα του δείξουν τα λάθη του και τους ανθρώπους που έχουν τα Χριστούγεννα στην καρδιά τους 365 μέρες τον χρόνο.

Μάγεψε η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς

Η μεγάλη γιορτή του Δήμου Κατερίνης συνέχισε το ταξίδι της στη Γωνιά του Λούνα Παρκ, και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, όπου μαγευτική ήταν η εμφάνιση της πεντηκονταμελούς ορχήστρας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, η οποία υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Ιωάννη Κούκα ταξίδεψε το πολυπληθές κοινό που την παρακολούθησε στην μαγεία των Χριστουγεννιάτικών μελωδιών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Χάρισε ένα βιβλίο στην Δημοτική βιβλιοθήκη» η οποία στοχεύει στην συγκέντρωση βιβλίων για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών του Δήμου μας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, υπογράμμισε ότι η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης, καθώς και στο πλαίσιο μίας νέας δημιουργικής αφετηρίας για την αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και φυσικά την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς που αποδέχτηκαν αμέσως την πρόταση να παρουσιάσουν την συγκεκριμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία στην πόλη μας και να στηρίξουν με τον τρόπο αυτό και την Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας. «Κάνουμε κάτι τελείως διαφορετικό φέτος τα Χριστούγεννα και το αγκαλιάζει όλη η κοινωνία και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό» τόνισε ο κ. Κουκοδήμος επισημαίνοντας ότι την επόμενη χρονιά, θα γίνει ακόμα πιο άρτια προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος και ακόμα περισσότερος κόσμος από γειτονικές κ.α. πόλεις θα επισκεφθεί την πόλη μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς είναι η μοναδική Ελληνική Φιλαρμονική ορχήστρα που έχει προγραμματίσει 2 υπερατλαντικές αποστολές για συναυλίες στην Αμερική και τον Καναδά. Έχει καταγράψει τις πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις κομματιών και τις περισσότερες συνεργασίες με άλλες ορχήστρες και χορωδίες και πραγματοποιεί  περισσότερες από 30 εμφανίσεις τον χρόνο.

Ξεσήκωσε το κοινό ο Γιάννης Χαρίσης

Το χθεσινό πρόγραμμα της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Δήμου Κατερίνης ολοκληρώθηκε στην πλατεία Μακεδονίας (πρώην Μακεδονίας – Ευκαρπίδη) με τη συναυλία του Γιάννη Χαρίση.

Παρά το κρύο που επικρατούσε ο Γιάννης Χαρίσης κατάφερε με το κέφι του να ξεσηκώσει το κοινό και να συμμετέχει σε μια πολύ όμορφη βραδιά με ήχους λαϊκούς και ελαφρολαϊκούς, καθώς και με ασταμάτητο χορό.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής:

11:00 -13:00 – Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου)

Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια

Φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση και υποδεχτείτε τα Χριστούγεννα με το θεατρικό “Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο” της Αναστασίας Πέλλα, καθώς και με την αφήγηση της υπέροχης ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ! Αναστασία Πέλλα, Μαρία Πιπέρη, Άλκης Λαζαρίδης

20:00 – 23:00 – Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας)

Έντεχνη Βραδιά – Pero the band

Θανάσης Μπατάλας – τραγούδι, Διονύσης Κουτουζίδης – βιολί, Νικος Κατσαμάγκας – Μπάσο, Γιάννης Πλιάφας – τύμπανα.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο