Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Διαδικτυακή εκδήλωση Εσπερινού ΕΠΑΛ και Συμβουλευτικού Κέντρου Δ.Κατερίνης για τη βία κατά γυναικών

Η ισότητα των φύλων, η ενδοοικογενειακή βία αλλά και οι μορφές βίας, ο κύκλος της βίας και οι συνέπειές της, καθώς επίσης και η νομοθεσία γύρω από τη βία και την αντιμετώπισή της, αποτέλεσαν τα αντικείμενα εσπερίδας, με τηλεδιάσκεψη, που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών και Μαθητριών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης.

Ομιλήτριες της Εσπερίδας ήταν η Κοινωνική Λειτουργός, Χρυσούλα Μοσχολούρη και η Νομικός, Σοφία Σαλαμπασίδου, στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής.

Επρόκειτο για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση δεδομένου ότι οι ομιλήτριες ανέλυσαν θέματα που αφορούν την άσκηση βίας σε βάρος γυναικών, αναφέρθηκαν στην αντιμετώπιση της βίας από το Κέντρο Συμβουλευτικής, ζήτησαν την ευαισθητοποίηση όλων, ανδρών και γυναικών, γύρω από τα ζητήματα αυτά και παρότρυναν συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να συμβάλλουν θετικά σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Επίσης, οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν στην αποστολή του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης. Πρόκειται για έργο που σχετίζεται όχι μόνο με στήριξη κακοποιημένων γυναικών αλλά και γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις όπως μονογονείς, άνεργες, πρόσφυγες, μετανάστριες, ΑΜΕΑ κτλ.

ΣΤ.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Κατά την έναρξη της διαδικτυακής εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος, Σταύρος Χριστοφορίδης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Βασίλη Δημούση και στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών και Μαθητριών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης, ανέφερε τα εξής: «Μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του Δημάρχου μας, Κώστα Κουκοδήμου, θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε την ενδιαφέρουσα αυτή εσπερίδα.

Και αυτό γιατί στην πρωτοφανή κοινωνική ένταση που εκ των πραγμάτων δημιουργεί η συγκυρία της πανδημίας, οφείλουμε να εστιάσουμε όλοι στην προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, στην πρόληψη και δραστική αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Έχω την τύχη, με την ιδιότητα του αρμόδιου αντιδημάρχου, να συνεργάζομαι δημιουργικά εδώ και δύο περίπου μήνες, με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης. Στελεχωμένο με καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό καταθέτει καθημερινά ψυχή απέναντι σε κάθε μορφή βίας είτε αυτή είναι σωματική είτε είναι λεκτική, ενώ βοηθά καθοριστικά ευπαθείς ομάδες.

Στηριζόμενοι στις στέρεες βάσεις του Κέντρου μας, να είστε βέβαιοι ότι ο Δήμος μας θα είναι αρωγός, με όλες τις δυνάμεις μας, σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Σας συγχαίρω που ενώνετε τις δυνάμεις, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών – μαθητριών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης και Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου μας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Δημούση και τους ομιλητές της εσπερίδας – στελέχη του Κέντρου μας.

Πιστεύω ότι ο διάλογος που θα παρακολουθήσουμε σήμερα θα είναι γόνιμος και ουσιαστικός. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στις εργασίες της ενημερωτικής αυτής εσπερίδας».

ΠΙΠΙΤΣΑ ΜΑΚΡΙΔΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Στον δικό της χαιρετισμό η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δ.Κατερίνης και Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου με αρμοδιότητα στο Κέντρο Συμβουλευτικής, Πιπίτσα Μακρίδου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου το υπηρέτησα και κατά το παρελθόν, όταν ήμουν Αντιδήμαρχος, γι’ αυτό και γνωρίζω τη λειτουργία του, γνωρίζω τους στόχους του. Ο βασικός μας στόχος είναι να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια κάθε γυναίκας και να προσπαθήσουμε στην κατεύθυνση πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης κάθε μορφής βίας, είτε σωματικής, είτε λεκτικής, είτε ψυχολογικής κλπ.

Εξαιρετική είναι μέχρι σήμερα η λειτουργία του Κέντρου μας, αφού παράγει έργο εντελώς δωρεάν και αφού πρόκειται για Κέντρο που είναι στελεχωμένο με γυναίκες επιστήμονες οι οποίες λειτουργούν κάτω από απόλυτη εχεμύθεια. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι ως πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δ.Κατερίνης και Εντεταλμένη Σύμβουλος, κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τις γυναίκες αυτές που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα δε σ’ αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο».

Back to top