Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου που θα στεγάσει το Κοινωνικό Ιατρείο

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, το προσωπικό του Κοινωνικού Ιατρείου θα προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα υπογράψει ετήσιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου με δυνατότητα ανανέωσης και με ασφάλιση στον ΕΦΚΑ.

Οι υπηρεσίες φροντίδας υγείας που θα παρέχει είναι οι εξής:

Ιατρός Παθολόγος/Γενικής Ιατρικής θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες όπως, διάγνωση κλινικής εικόνας, επιτόπια εξέταση, πόρισμα, σύσταση περαιτέρω εξετάσεων (μικροβιολογικές, αίματος κ.α.), παραπεμπτικό σε άλλες ειδικότητες, φαρμακευτική αγωγή.

Νοσηλεύτρια: Θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης ιατρού, αιμοληψία, ενέσεις, αλλαγή υλικών κλπ.

Διοικητικός υπάλληλος: Θα παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας με τον ωφελούμενο, κλείσιμο ραντεβού, υπηρεσίες υποδοχής ωφελούμενου, διεκπεραίωσης γραφειοκρατίας, ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τήρησης φακέλων (ασθενών) ωφελουμένων, παρουσιολόγια, μηνιαίες και απολογιστικές εκθέσεις, κλπ.

Την ικανοποίησή του για την ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, υπογραμμίζοντας πως με την λειτουργία του, δίνεται η δυνατότητα παροχής, σημαντικών υπηρεσιών υγείας σε συνδημότες μας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ιατρικά και κοινωνικά. «Είναι μια δομή που έχει ανάγκη ένας  Δήμος που έχει στις προτεραιότητές του την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς. Επιδιώξαμε την ίδρυσή του μέσα από την αρμόδια Αντιδημαρχία Προγραμματισμού, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιαλό και πλέον έχουμε περάσει σε φάση υλοποίησης. Ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή στην υλοποίηση του έργου τον ΔΟΜ (Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης)».

Εργασίες με ικανοποιητικούς ρυθμούς

«Η πορεία των εργασιών εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Κώστας Φιλοκώστας, συμπληρώνοντας ότι «με το πέρας των εργασιών θα παραδοθεί στους συνδημότες μας, θα προστεθεί στις δομές αλληλεγγύης του δήμου μας, ένας ακόμη αξιοπρεπής χώρος για την εξυπηρέτησή τους».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο