Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας στην Κατερίνη μέσα και από περιβαλλοντικές παρεμβάσεις

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δράσεων με σκοπό τη συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών αλλά και την αειφορική διαχείριση του αστικού και περιαστικού πρασίνου τόσο στην Κατερίνη όσο και στην περιφέρεια της πόλης, υλοποιεί καθημερινά η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου με τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κώστα Τσιουκάνη.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Δεκέμβριο, συνεργεία της Αντιδημαρχίας προχώρησαν σε ανθοφυτεύσεις, σε κλαδεύσεις δέντρων με την συνδρομή ειδικού καλαθοφόρου οχήματος σε δρόμους αλλά και σε αύλειους χώρους σχολικών συγκροτημάτων, σε απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών όπου κρίθηκε αναγκαίο, σε χορτοκοπτικές εργασίες, τσάπισμα, βοτάνισμα καθώς και κάθε απαραίτητη παρέμβαση συντήρησης πρασίνου.

Πέρα από την Κατερίνη, δράσεις έγιναν στον ποταμό Λεύκο ή Πέλεκα, στην Περίσταση, στην Καλλιθέα, στην Παραλία, στον Κορινό, στην Τραπεζούντα, στον Αρωνά και στη Γανόχωρα. Θα πρέπει δε να σημειωθεί, ότι, σε όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, οι υπηρεσίες Πρασίνου ανταποκρίθηκαν και σε αιτήματα των δημοτών, όπως αυτά διατυπώθηκαν και υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας Novoville.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Κωνσταντίνος Τσιουκάνης, μιλώντας για τις καθημερινές αυτές παρεμβάσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πράσινο, ιδιαίτερα μέσα στον αστικό ιστό είναι η ανάσα μας και η ανάσα των δημοτών μας. Επιπλέον, η αειφορική διαχείριση του αστικού και περιαστικού πρασίνου που συντελείται μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, διατηρεί σε ικανοποιητικό επίπεδο την αισθητική της πόλης και της περιφέρειας. Και βεβαίως, σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο, βελτιώνεται και η καθημερινότητα των δημοτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο