Λαμπρός εορτασμός για τα Ελευθέρια της Κατερίνης
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηκε στην Κατερίνη η 113η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα, 16 Οκτωβρίου, με την παρέλαση μαθητών και συλλόγων, στις οδούς Ειρήνης και Χατζόγλου, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.
Προηγήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ενώ ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Θεόδωρος Παυλίδης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.
Μετά τη δοξολογία, οι τοπικές αρχές και οι εκπρόσωποι των συλλόγων κατέθεσαν στεφάνια στο άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με δεξίωση του Δημάρχου Ιωάννη Ντούμου προς τιμήν των επισήμων και του κοινού στο δημαρχείο. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τις αδελφοποιημένες πόλεις Μάινταλ της Γερμανίας και Μόουσμπουργκ της Αυστρίας. Σε ένα όμορφο σκηνικό τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης με τις αυθεντικές παραδοσιακές τους φορεσιές.