Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Συνεδρίασε η  Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Η δημιουργία του Σχεδίου Δράσης της, τέθηκε στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δ. Κατερίνης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.  Στη διάρκεια της συνεδρίασης που συντόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου κατατέθηκαν και συζητήθηκαν προτάσεις σχετικά με τον προγραμματισμό εκδηλώσεων για την 25η Νοεμβρίου – Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης.

Όπως τονίσθηκε σε μία εποχή που απασχολούν την επικαιρότητα περιστατικά βίας εις βάρος των γυναικών είναι σημαντικό το μήνυμα του αλληλοσεβασμού μεταξύ των δύο φύλων, να περάσει στην κοινωνία μέσα από ενημερωτικές δράσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά. Πρωταρχικός στόχος η πρόληψη και η συμβολή στην  αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Παράλληλα, η κα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους ελάχιστους  Δήμους της χώρας που έχει αναπτύξει σχέδιο Δράσης για τη  Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ενώ σε συντονισμό με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης, η σειρά εκδηλώσεων, που θα υλοποιηθεί θα αξιολογηθεί στο τέλος της χρονιάς, προκειμένου  – στη συνέχεια – να επικαιροποιηθεί  το Σχέδιο Δράσης της Επιτροπής.

Back to top