Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δράσεις για το περιβάλλον, φυτεύσεις λουλουδιών & συντήρηση Πρασίνου 

Την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης, γιόρτασε στις 05 Ιουνίου,  η Αντιδημαρχία Πρασίνου θέτοντας  τους «Μικρούς και Μεγάλους δημότες – κηπουρούς» εν δράσει, ώστε να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον. Επίσης, τους διέθεσε και εποχικά φυτά.         

 «Ενθαρρύνουμε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος»  τονίζει ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Τσιουκάνης.

Επιπλέον, στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας έγιναν φυτεύσεις εποχικών λουλουδιών στη πλατεία Δημαρχείου, κοπή και κλαδεύσεις στην πόλη και στις Κοινότητες. Αναλυτικά έγιναν οι εξής εργασίες: 

Κοπή χόρτου στις οδούς 19ης Μαΐου,  Δανάης, Προμηθέως, στις παιδικές χαρές της Παραλίας, Ολυμπιακής ακτής, Καλλιθέας, Περίστασης,  της οδού Αισώπου, Αστερίου Ζορμπά και των εργατικών κατοικιών της Νικολάου Πλαστήρα. Οι εργασίες συνεχίστηκαν στις Κοινότητες Παραλίας, Ολυμπιακής ακτής, Καλλιθέας, Περίστασης, Κορινού, Νεοκαισάρειας, και Σεβαστής. Επίσης, στην περιοχή των Δικαστηρίων και πέριξ, του Σιδ. Σταθμού (υψικάμινος & οδός Νέστωρος), στο πάρκο της οδού Σαλαμίνος, στις πλατείες Δημαρχείου και Μακεδονίας και στην περιοχή του Λεύκου ποταμού (εκκλησία αγ. Νήφωνα και πέριξ).

Τέλος, κλαδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στην Κοινότητα Εξοχής και στις οδούς Θεσσαλονίκης, Κολοκοτρώνη, Αντιγόνου, Κουντουριώτου, Αστ. Ζορμπά, Αρτεσκού και στην Κοινότητα Εξοχής.  

Back to top