Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο Δήμος Κατερίνης προωθεί το έργο για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών

  • Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο Ι. Ντούμο
  • Αναφορές στις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων & στις υποδομές για τους λουόμενους

Η προώθηση του έργου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτών, οι αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στην Κατερίνη καθώς και η επανεγκατάσταση υποδομών για εξυπηρέτηση λουομένων στις ακτές ενόψει της τουριστικής περιόδου, αποτέλεσαν αντικείμενο ενημέρωσης του Δημάρχου, Ιωάννη Ντούμου, προς το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 22/5/2024. Η ενημέρωση έγινε ύστερα από ερωτήσεις που κατατέθηκαν στον Δήμαρχο Κατερίνης.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΑΚΤΩΝ

Ως προς τις εξελίξεις σχετικά με το έργο αντιμετώπισης της διάβρωσης ακτών, ο κ. Ντούμος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ότι ολοκληρώνονται οι συμπληρωματικές μελέτες και στη συνέχεια θα γίνει νέος διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου, δεδομένου ότι ο Δήμος σε συνεννόηση με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στη διάλυση της σύμβασης με τον προηγούμενο εργολάβο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι τα χρήματα που είχαν αρχικά εξασφαλιστεί ήταν περίπου 1.150.000 ευρώ για την κατασκευή των βραχιόνων. Ωστόσο, όπως είπε, επειδή τα δεδομένα έχουν αλλάξει λόγω κλιματικής αλλαγής, δηλαδή έχει διαπιστωθεί ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχει ανεβεί κατά 10 περίπου πόντους η στάθμη της θάλασσας, θα χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικά έργα και επομένως θα αυξηθεί και ο προϋπολογισμός του έργου. Διευκρίνισε δε ότι θα μειωθούν τα ανοίγματα, θα επεκταθούν και θα ανυψωθούν οι κυματοθραύστες κατά ένα μέτρο τουλάχιστον.

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ως προς το έργο αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων στην Κατερίνη για τη δημιουργία αστικού πρασίνου, διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες δεν σταμάτησαν και ότι τα συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται.  Παράλληλα, ανέφερε ότι προέκυψε κάποιο πρόβλημα στην ομαλή ροή χρηματοδότησης, το οποίο αναμένεται σύντομα να αποκατασταθεί οπότε και θα ενταθούν οι εργασίες.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ

Τέλος, ως προς την επανατοποθέτηση και λειτουργία χημικών τουαλετών, αποδυτηρίων λουομένων, ντουζιέρων καθώς και seatrac (δηλαδή των συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα), ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είχαν – όπως κάθε χειμώνα – αποσυρθεί και τώρα επανατοποθετούνται. Επίσης, είπε ότι θα ενοικιαστούν έντεκα θέσεις τουαλετών – πέντε εκ των οποίων ΑμεΑ- για όλη την περίοδο, ενώ ως προς την τιμή, ανέφερε ότι ενώ η αρχική  ήταν στα 29.000 ευρώ, τελικά ο Δ. Κατερίνης έκλεισε την υπόθεση στα 15.000 ευρώ.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο