Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Στον Δήμαρχο Κατερίνης Ι. Ντούμο η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας,  Μαρία Κεφάλα & κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας

Τον Δήμαρχο Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμο επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,  Μαρία Κεφάλα, ως επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ.   

Συγκεκριμένα, στο κλιμάκιο παρουσία και του Βουλευτή Πιερίας, Ξενοφώντα Μπαραλιάκου συμμετείχαν: ο Βουλευτής Ημαθίας και πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος,  ο Δρ. Κώστας Μπαγινέτας, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Γεώργιος Μπλιούμης, τοπικά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον, παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι:  Ελίνα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Γεωργιάδης, Σάββας Καρυπίδης, Ηλίας Τάπρας, καθώς και συνεργάτες του Δημάρχου.

Η κα Κεφάλα στη σύντομη τοποθέτησή της, τόνισε ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι αφορμή για δημιουργική ψήφο, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη οι πολίτες να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστη η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος μίλησε με έμφαση για την ανάγκη αξιοποίησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την σπουδαιότητα των ευρωεκλογών για όλους και ειδικά για τη νέα γενιά, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να εκλεγούν οι πιο άξιοι ώστε να εκπροσωπήσουν τη χώρα στα κέντρα των αποφάσεων.

Παράλληλα, η  κα Κεφάλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ζητήματα της αρμοδιότητας της, ενώ είχε συνάντηση και με γονείς παιδιών ΑμεΑ άνω των 22 ετών, οι οποίοι μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μιχάλη Γεωργιάδη, επέδωσαν επιστολή που απευθύνεται και στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής &  Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, σύμφωνα με την οποία ζητούν «επαρκείς πρωτοβουλίες για την αποτροπή του ενδεχόμενου αποκλεισμού των ΑμεΑ άνω των 22 ετών από τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ», ζήτημα που όπως υπογράμμισε  η υφυπουργός, η κυβέρνηση θα το δει με ευαισθησία και έμπρακτο ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια, η  υφυπουργός και το κλιμάκιο συναντήθηκαν παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Σάββα Καρυπίδη και της αναπλ. Δημάρχου, Ελίνας Διαμαντοπούλου,  με το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης,  το οποίο και συνεχάρησαν  για την ουσιαστική στήριξη και βοήθεια που προσφέρει στις γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

Τέλος, στο πλαίσιο των επισκέψεων στις δημοτικές κοινωνικές δομές του Δήμου Κατερίνης, η κα Κεφάλα μετέβη και στο Κοινωνικό Ιατρείο, όπου ενημερώθηκε για τις πολύτιμες δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής & πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που παρέχονται καθημερινά σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο