Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΡΓΟΥ: Προμήθεια απορριμματοφόρου και προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης για τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης του Δήμου Κατερίνης

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 1.164.321,99 €

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ:  ΥΠΕΣ-Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ)

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ:

Οι Γωνιές Ανακύκλωσης (συνολικά 16) αποτελούν σημεία συλλογής αποβλήτων πολύ μικρής κλίμακας, με κατάλληλο δάπεδο, χωρίς περίφραξη αλλά με σαφές περίγραμμα. Θα γίνεται χωριστή συλλογή διαφορετικών κατηγοριών ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων (Μέταλλα, Χαρτί, Πλαστικά, Γυάλινη Συσκευασία) σε κατάλληλους περιέκτες  με την κατάλληλη σήμανση. H  πρόσβαση του κοινού σε αυτές θα είναι ελεύθερη. Η περισυλλογή τους θα γίνεται με απορριμματοφόρο το οποίο διαθέτει και  γερανό οροφής.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Οι συγκεκριμένες Γωνίες Ανακύκλωσης αποτελούν ουσιώδεις υποδομές για την επίτευξη υψηλής ποιότητας ανακύκλωσης, καθώς επίσης και για την επίτευξη του στόχου προετοιμασίας για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση μέσω της χωριστής συλλογής, ο οποίος ορίζεται στο 60% επί των παραγόμενων ΑΣΑ για το έτος 2030.

Με την εγκατάσταση των  Γωνιών Ανακύκλωσης αναμένεται επίσης  :

•    να επέλθει μείωση των σύμμεικτων αστικών αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή και κατ’ επέκταση μείωση του κόστους διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου,

•    να αποτελέσουν πόλους βιωματικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που τις επισκέπτονται και κάνουν χρήση, με αποτελέσματα θετικά και σε άλλα ρεύματα διαλογής στην πηγή.

•    και η αισθητική αναβάθμιση των πόλεων-οικισμών και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Back to top