Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Εργασίες αποκατάστασης στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου

–  Οι ζημίες είχαν προκληθεί από τη σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της πόλης

Άμεσα  στις παρεμβάσεις  αποκατάστασης του πεζόδρομου της Μ. Αλεξάνδρου κατόπιν της εκτεταμένης βλάβης που προκλήθηκε από το σπάσιμο του κεντρικού αγωγού της ΔΕΥΑΚ, προχώρησαν σήμερα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δ. Κατερίνης.

Όπως διευκρινίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Οφίδης: «Οι εργασίες αποκατάστασης ήταν προγραμματισμένες να υλοποιηθούν  την περασμένη Παρασκευή, αλλά λόγω των βροχοπτώσεων δεν κατέστη εφικτό να εργαστούν τα συνεργεία. Επίσης, προτιμήθηκε –  και  εν όψει του Σαββατοκύριακου –  να μην παρεμποδίζεται η  κίνηση στα πέριξ καταστήματα». 

Πέρας εργασιών αύριο το απόγευμα

Όπως σημειώνει ο κος Οφίδης: «Εκτιμούμε ότι έως αύριο το απόγευμα θα έχει έρθει ο πεζόδρομος στην αρχική του κατάσταση και ακόμη καλύτερα. Ούτως ή άλλως ο κεντρικός πεζόδρομος έχει υποστεί φθορές σε πολλά σημεία του. Εμείς αποκαθιστούμε σε αυτή τη φάση μόνο αυτό που έχει υποστεί βλάβη, ενώ επίκειται το μεγάλο έργο της ανάπλασης του πεζοδρόμου και της κεντρικής πλατείας, μέσα από το πρόγραμμα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Όπως είναι γνωστό, και έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμαρχος, Ι.Ντούμος, το έργο έχει ενταχθεί με τη χρηματοδότηση των 5 εκατομμυρίων ευρώ και είναι στη φάση των οριστικών μελετών».

Όπως τονίζει από την πλευρά του, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, Δημήτρης Ντούρος«Η αποκατάσταση του αγωγού δεν ήταν μια απλή διαδικασία. Πρόκειται για έναν σημαντικό αγωγό, που διανέμει νερό σε όλο το κεντρικό δίκτυο της πόλης, οπότε η παροχή του θα πρέπει να μπορεί να τροφοδοτεί όλες τις επιχειρήσεις και όλα τα νοικοκυριάΗ ΔΕΥΑΚ ήρθε και έκανε άμεσα την αποκατάσταση του αγωγού την ημέρα που έγινε η βλάβη, την Πέμπτη.  Και εμείς ως τεχνική υπηρεσία  είμαστε εδώ από τη μέρα που προκλήθηκε η βλάβη και σήμερα προχωρούμε στην οριστική αποκατάσταση αυτιού του προβλήματος».

Back to top