Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

H EΡΤ για το “ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ”

«ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» – Μία μεγάλη γιορτή ανοικτή σε όλους!

Με το πιο δυνατό και αισιόδοξο μήνυμα: «Μπορούμε όλοι – χωρίς διακρίσεις», στις 24 Σεπτεμβρίου: «Τρέχουμε για την Κατερίνη», σε μία διαδρομή γεμάτη ιστορία και συμβολισμούς. Τρέχουμε για την υγεία μας, στη μεγάλη και βραβευμένη αθλητική – πολιτιστική γιορτή!

Ο αγώνας δρόμου – θεσμός «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» έρχεται να γεμίσει χαμόγελα τους δρόμους της Κατερίνης. Μία φιλόξενη γιορτή για όλες τις ηλικίες, ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, στην καρδιά της πόλης, που διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού –Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Αφετηρία του αγώνα, στον οποίο  αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότερα από 2000 άτομα όλων των ηλικιών,  θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα της Ελευθερίας). Η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των εκδηλώσεων απελευθέρωσης της πόλης.

Χαμόγελα Ζωής

Μέσα από την άθληση και το συγκεκριμένο sport event, η διοργάνωση σχεδίασε να προωθήσει τα μηνύματα της υγείας, της χαράς της συμμετοχής και της άθλησης για όλους. Ειδικότερα:

Το μήνυμα «ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ Γίνε Δότης Μυελού των Οστών ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ», το οποίο θα συναντήσει τις δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης – Πιερίας, καθώς και το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης προσδίδει στη διοργάνωση η πολυπληθής, ομάδα της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, που θα ανοίξει την αυλαία του αγώνα.

Επίσης, με μήνυμα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη μας», τα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, θα διανύσουν τα 8 χλμ της διαδρομής.

Χρώμα και ρυθμό στη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή του αγώνα δρόμου, δίνουν επενδύοντας μουσικά κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής από το Πλατανόδασος έως και το άγαλμα της Ελευθερίας, στην κεντρική Πλατεία, μπάντες, Djs, μουσικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

Μετάλλιο μνήμης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την τραγική επέτειο, τιμάται φέτος, η μνήμη του δημάρχου Κατερίνης – Αιμίλιου Ξανθόπουλου, που μαζί με 40 πατριώτες από τον Άγιο Δημήτριο και το Λιβάδι εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς το 1943, στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού.

Αυτό είναι το κεντρικό θέμα της μίας όψης του πρωτότυπου μεταλλίου, που θα απονεμηθεί σε όλους όσοι στις 24/09, διανύσουν την όμορφη και ιστορική διαδρομή από το Πλατανόδασος έως την πλατεία Ελευθερίας. Παράλληλα, στη δεύτερη όψη θα αποτυπώνονται οι διακρίσεις και οι βραβεύσεις που έλαβε η περυσινή διοργάνωση (tourism awards κ.α.).

Οι εγγραφές …. «τρέχουν» και ολοκληρώνονται στις 19/09

Οι εγγραφές για τον αγώνα – θεσμό συνεχίζονται και ήδη καταγράφεται ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή. Εξασφαλίστε τη θέση σας στις λίστες εκκίνησης!

Οι δηλώσεις συμμετοχής (ατομικές και ομαδικές) γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.katerini.gr, καθώς και στο επισυναπτόμενο link: https://event.athletopia.com/treho-gia-tin-katerini?step=1

Περισσότερα:

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο