Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Το μάθημα» στο «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια»

Η ταινία των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ «Το μάθημα» προβάλλεται την Τρίτη 8 Αυγούστου (9:30 μμ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια» στο Θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Βουλγαρίας και Ελλάδας, με πρωταγωνιστές τους: Μαργκίτα Γκόσεβα, Ιβάν Μπάρνεφ, Ιβάνκα Μπρατόεβα και Στεφάν Ντενολγιούμποφ.

Η υπόθεση

Η Νάντε είναι δασκάλα δημοτικού σχολείου στην σύγχρονη, χτυπημένη από την οικονομική κρίση, Βουλγαρία. Μια ημέρα συνειδητοποιεί ότι ένας μαθητής της έχει κλέψει ένα μικρό χρηματικό ποσό και έτσι αποφασίζει να διδάξει στην τάξη της ένα μάθημα ζωής. Παράλληλα όμως η δικιά της ζωή καταστρέφεται, καθώς ο αλκοολικός άνεργος άντρας της δεν πληρώνει την υποθήκη του σπιτιού τους και, αν εκείνη δεν κάνει κάτι άμεσα, θα βρεθούν με την μικρή τους κόρη στον δρόμο. Έτσι ξεκινά ένας αγώνας δρόμου που θα καταλήξει με την Νάντε να καταφεύγει σ’ ένα τοκογλύφο, με αποτέλεσμα να μπλέξει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες και κινδύνους.

Οι σκηνοθέτες εγείρουν ηθικά διλήμματα σε μια κοινωνία χωρίς ηθικές αξίες, τη διαδοχική κατάρρευση των οποίων αντιμετωπίζει έκπληκτη η νομοταγής ηρωίδα τους, υποχρεωμένη από ένα σημείο και μετά να γίνει κι αυτή συνένοχη στο έγκλημα – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μάθημα νταρντενικής λιτότητας, κοινωνικής ανάλυσης και πολιτικής οξυδέρκειας με πολλά διεθνή φεστιβαλικά βραβεία (Σαν Σεμπαστιάν, Γκέτεμποργκ, Θεσσαλονίκη, Σόφια).

Τρίτη 8 Αυγούστου, ώρα 21:30, Θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Είσοδος Ελεύθερη

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο