Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης με διπλωματική αντιπροσωπεία της Γεωργίας

  • Παρόντες στη συνάντηση ο πρόεδρος &  μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου
  • Καλλιτεχνική παρουσία από τη Γεωργία στο 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου

«Στον Δήμο Κατερίνης στηρίζουμε ενεργά το Φεστιβάλ Ολύμπου, που αποτελεί μια διαρκή πρόκληση ανανέωσης και εξέλιξης. Τη συνέχεια της ωραίας αυτής διαδρομής,  σηματοδοτεί η 52η διοργάνωση, με εκδηλώσεις που δίνουν τον τόνο της δημιουργίας και του πολιτισμού σ’ έναν μοναδικά όμορφο τόπο. Μία από αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις αποτυπώνεται στη συμμετοχική παρουσία της Γεωργίας με την μουσικοχορευτική εκδήλωση με το συγκρότημα Erisioni, απόρροια της συνεργασίας μας, με τον ΟΡ.ΦΕ.Ο και το Υπουργείο Πολιτισμού της Γεωργίας». Αυτό τόνισε – μεταξύ άλλων –  ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο γραφείο του, με τον σύμβουλο, επικεφαλής της Πρεσβείας της Γεωργίας,Ilia Marjanidze και τον διευθυντή της πρεσβείας, David Kordzadze, παρουσία του προέδρου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρη Παπαχρήστου.  

«Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Είμαστε στη διάθεσή σας να συνεργαστούμε περαιτέρω και ας θεωρηθεί αυτή η συνάντησή μας ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος, επικεφαλής της Πρεσβείας της Γεωργίας αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους δεσμούς, που συνδέουν τους δύο λαούς εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ συμφώνησε να διερευνηθεί η δυνατότητα αδελφοποίησης πόλης της Γεωργίας με τον Δήμο Κατερίνης. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι δημότες της Κατερίνης και οι φίλοι του Φεστιβάλ θα απολαύσουν το εξαιρετικό συγκρότημα «Erisioni», ένα από τα σημαντικότερα μέλη της Ακαδημίας Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού της Γεωργίας».

Παράλληλα, ο κος Παπαχρήστος, ευχαρίστησε για την στήριξη του Φεστιβάλ τον κο Κουκοδήμο, ενώ διευκρίνισε ότι η συμμετοχική παρουσία της Γεωργίας αφορά στη δεύτερη παράσταση του φετινού προγράμματος του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στο ανοικτό δημοτικό θέατρο του πάρκου Κατερίνης.

Στο Δημαρχείο, μαζί με την διπλωματική αντιπροσωπεία των Γεωργιανών αξιωματούχων παρέστησαν από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο και οι:  Οδυσσέας Μανωλόπουλος-αντιπρόεδρος, Λένα Γεωργούλη-υποδομών, Μελίνα Παπαδοπούλου-εθελοντισμού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο