Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο εορταστικός κύκλος εκδηλώσεων καλά κρατεί στις «Γωνιές των Χριστουγέννων»!

Με αμείωτο κέφι και εορταστική διάθεση συνεχίστηκαν χθες Κυριακή, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης. Πιο συγκεκριμένα, οι ενταγμένες στο πρόγραμμα «Γωνιές των Χριστουγέννων» διαδραστικές δράσεις και εκδηλώσεις ξεκίνησαν με κουκλοθέατρο και αφήγηση παραμυθιών, συνεχίστηκαν με συναυλίες από λαϊκά και έντεχνα μουσικά σχήματα στην πλατεία Δημαρχείου και την πλατεία Μακεδονίας αντίστοιχα, ενώ έκλεισαν αργά το βράδυ με θέατρο, δρώμενα και ποντιακή βραδιά στον Καπνικό Σταθμό.

Ειδικότερα: “Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο” της Αναστασίας Πέλλα  και η ιστορία του Εμπενίζερ Σκρούτζ συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους στη Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου) στο πρωϊνό πρόγραμμα.

Στη Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας) δόθηκε το μεσημέρι η συναυλία των Αλέξη Ηλιάδη – Σάκη Γατσιού και Γιάννη Νικολάκη, με «κλασικό» ρεπερτόριο ελληνικής μουσικής  που διασκέδασε δημότες & επισκέπτες.

Το απόγευμα στη «Γωνιά των Παραμυθιών» (Πλατεία Δημαρχείου) την σκυτάλη πήρε το «Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου». Οι πολλά υποσχόμενοι νέοι μουσικοί με τη ζωντάνια και με το ιδιαίτερο  τους μουσικό στίγμα ερμήνευσαν αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, αναδεικνύοντας τον πλούτο της εγχώριας μουσικής.

Το εορταστικό σκηνικό μεταφέρθηκε στη «Γωνιά των Ευχών» (Πλατεία Μακεδονίας) με την συναυλία έντεχνης μουσικής, καθώς και με μουσικές διαδρομές στο «νέο κύμα», από το ακουστικό ντουέτο «Alcohol and junk food».  

Παράλληλα, στη Γωνιά «Χριστουγεννιάτικο χωριό του Κόσμου» και πιο συγκεκριμένα, στην «Παραμυθούπολη» στον Καπνικό Σταθμό παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Ζητείται αντικαταστάτης» από την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας. Στον ίδιο χώρο στο «Αράνι» τα δρώμενα των «Μωμόγερων» και η «Ποντιακή βραδιά», έκλεισαν μια μέρα γεμάτη όμορφες εκδηλώσεις, τις οποίες παρά το τσουχτερό κρύο παρακολούθησαν και απόλαυσαν άτομα όλων των ηλικιών.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο