Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Καθημερινή μέριμνα η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων

H ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, η διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη και στις κοινότητες, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν καθημερινή προτεραιότητα για την αντιδημαρχία Καθαρισμού Δήμου Κατερίνης.

Συνεργεία της Υπηρεσίας φροντίζουν να παραμένουν καθαροί δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι, χώροι συνάθροισης των δημοτών και παιδιών. Τις προηγούμενες μέρες έγινε εκτεταμένος καθαρισμός πεζοδρόμων, δρόμων και πλατειών στην πόλη της Κατερίνης και σε κοινότητες. Συγκεκριμένα καθαρίστηκαν κοινόχρηστοι χώροι στις Εργατικές Κατοικίες του Μυλαυλάκου (Άγιος Σάββας), στα Καταφυγιώτικα, καθώς και στον Σβορώνο. Παράλληλα απομακρύνθηκαν μπάζα και απορρίμματα -για πολλοστή φορά- από σημεία σε ρέματα του Δήμου, τα οποία είχαν μετατραπεί σε μπαζότοπο.

«Η προσπάθεια για να διατηρήσουμε το Δήμο μας καθαρό και να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον είναι διαρκής», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης. Οι υπηρεσίες του Δήμου κάνουν μια τεράστια προσπάθεια, αλλά για να διατηρηθεί ο δημόσιος χώρος στο επίπεδο που θέλουμε, απαραίτητη είναι η συμμετοχή και η συνεργασία των δημοτών, είπε ο κ. Κυριακίδης, συμπληρώνοντας πως το πρόβλημα που δημιουργείται από την ανεξέλεγκτη ρίψη ογκωδών απορριμμάτων παραμένει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα κλπ) οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία καθαριότητας στα τηλέφωνα  2351350581 και 2351350588 ώστε συνεργεία του Δήμου να περισυλλέξουν τα αντικείμενα σε προκαθορισμένη μέρα από τον χώρο τους.

Back to top