Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 110η επέτειο απελευθέρωσης της Κατερίνης

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς,  η οποία συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια  δημιουργικής διαδρομής, θα πλαισιώσει αύριο Κυριακή – ανήμερα της 110ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, τις εορταστικές εκδηλώσεις της 16ης Οκτωβρίου.

 Η συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κούκα,  έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Κατερίνης.

Η ταυτότητα της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμαριάς

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς,  η οποία συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια  δημιουργικής διαδρομής, πλαισιώνει κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Δήμου Κατερίνης, τις εορταστικές εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς ιδρύθηκε το Μάιο του 1983. Γρήγορα αναδείχτηκε σε ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο, το οποίο παρουσιάζει ένα μεγάλο αριθμό έργων του ελληνικού και του διεθνούς ρεπερτορίου για συμφωνική ορχήστρα πνευστών, μέσα και έξω από τη χώρα (Η.Π.Α., Καναδά, Σουηδία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία).

Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει γόνιμες συνεργασίες με Ελληνικές Φιλαρμονικές ορχήστρες, με ορχήστρες από το εξωτερικό, όπως τη φιλαρμονική της πόλης Σόλνα της Σουηδίας, Λύμπεκε και Χόχραιν από τη Γερμανία, Βέλιγκραντ από τη Βουλγαρία, καθώς και πλήθος χορωδιών.

Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς διευθύνει από το 1991 ο Ιωάννης Κούκας. Κορυφαίος της ορχήστρας από το 2014, είναι ο Αναστάσιος Δαναηλίδης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο