Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Η ποίηση ταξιδεύει στο 1821»

Συναυλία μελοποιημένης ποίησης από την Ένωση συγγραφέων – ποιητών Πιερίας

«Η ποίηση ταξιδεύει στο 1821»

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου & ώρα 19.00

Πνευματικό Κέντρο Δ. Κατερίνης – αίθουσα εκδηλώσεων 1ου ορόφου

Ποιήματα δημιουργών του τόπου μας, στίχοι με αναφορά στους αγώνες για την Ελευθερία, μελοποιημένοι από το μουσικοσυνθέτη Χαράλαμπο Ναβροζίδη, θα αποδοθούν από καταξιωμένους καλλιτέχνες της Πιερίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (αίθουσα εκδηλώσεων 1ου ορόφου).

Με την ενταγμένη στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» εκδήλωση, η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας τιμά την πολιούχο και προστάτιδα της πόλης Αγία Αικατερίνη και αποτίνει φόρο τιμής στους Αγωνιστές της Λευτεριάς του 1821.

Σημείωση: Στις εκδηλώσεις των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ζητείται Ελπίς                       Χορωδιακό

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα  Ποίηση : Αγγελίδης Άγγελος

Αθανάσιος Διάκος                Ποίηση : Κοφινά Ευαγγελία

Ο Γέρος του Μοριά              Στίχοι – μουσική : Κυριάκος Τσομπανόπουλος

                                                Τραγούδι : Μαρία και Κοσμάς Τσομπανόπουλοι

Φιλική Εταιρεία                    

Ιερός Λόχος                            Ποίηση : Ιωάννης Παπαγεωργίου

Γιωργάκηs Ολύμπιοs            Ποίηση : Κορτσάρη Ευγενία

Τσάμικος Ορχηστρικό

Του Ρήγα η φωνή                  Ποίηση : Ζαραμητροπούλου Ελένη

Η επανάσταση του 1821       Ποίηση : Βαρμάζη Αντωνία

Αέναη                                     Ποίηση : Γιώτα Τσερτεκίδου

Επίλογος                                Χορωδιακό

Ορχήστρα :

            Τραγούδι : Φιλιώ Σέρβου

            Κλαρινέτο : Ιβάν Ναβροζίδης Del Barrio

            Πιάνο : Κατερίνα Korchillava Ελενίδου

Χορωδία :      Αναστασία Τσομπανοπούλου

                        Άννα Μαρία Τσακιρίδου

                        Βαγγέλης Τσομπανόπουλος   

                        Κοσμάς Τσομπανόπουλος     

                        Μαγδαλινή Μεντόλι

                        Μαρία Τσομπανοπούλου

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ  Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Έχει Δίπλωμα Τρομπέτας από Ισπανία  και  Δίπλωμα Σύνθεσης με ”ΑΡΙΣΤΑ” και 1ο Βραβείο. Το σύνολο των έργων είναι 250 έργα, σε όλα τα στυλ της λόγιας μουσικής. Έχουν βραβευτεί πολλά έργα του. Εκδόθηκαν 6 έργα. Παίχτηκαν εντός και εκτός τις χώρας έργα για Φλάουτο, Πιάνο, Κλαρινέτο… Είναι μόνιμος καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών και Σύνθεσης στο Δ.Ω.Κ. Όπου και διετέλεσε και διευθυντής του. Ιδρυτής και μέλος της ”Camerata Academica” Κατερίνης…Έχει εκτελέσεις συνθετικές παραγγελίες από διαφόρους οργανισμούς, συλλόγους, (Ιερά μητρόπολη Κατερίνης, Εστία Πιερίδων Μουσών, Πολιτιστικός σύλλογος Παξών…)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  Μουσικός από τα ωδεία, Καλομοίρη, Ελληνικό, Μακεδονικό, Μενέλαο Σπάθη και τον Νίκο Αστρεινίδη. Ζωγράφος μαθητής του, Αρτέμη, Τάσο Γκόγκο και τον Ευθύμιο Καλεβρά. Ποιητής, λογοτέχνης και δημοσιογράφος  ιδρυτικό στέλεχος της εστίας Πιερίδων Μουσών και μαζί με Κλέαρχο Γώτα και Αναστάσιο Συμεών και  ιδρυτής των εβδομαδιαίων εφημερίδων , “Ολύμπιο βήμα”, “Κατερίνη” “Κιλκισιακό τύπο”,”Ηχώ Αιγινίου”,”Μικρασιατική Φωνή”,”Ελεύθερη Γνώμη”,”Πιερικό τύπο”,”Πιερικά νέα” και “Μέγας Βασίλειος”. Σήμερα είναι ιερέας, αλλά παράλληλα συνεχίζει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα.

ΣΕΡΒΟΥ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (ΦΙΛΙΩ) Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με σπουδές στο Εθνικό Ωδείο στο Μουσικό Κολλέγιο και Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΑΕΙ) με ειδίκευση στη Θεωρητική Ευρωπαϊκή Μουσική της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών. Ζει στην Κατερίνη και εργάζεται ως Εκπαιδευτικός Μουσικός στην Α’ βάθμια και Β’ βάθμια Εκπαίδευση Πιερίας , με δισκογραφική παρουσία με εμφανίσεις σε τηλεόραση και ραδιόφωνο και συνεργασίες με Γιώργο Χατζηνάσιο, Μίμη Πλέσσα…,με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Πιερική Μουσική Σκηνή, Αρμονίας Γέννεσης Σαμοθράκης, κ. α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟRCHILLAVA – ΕΛΕΝΙΔΟΥ Γεννήθηκε στην Δημοκρατία Γεωργίας. Έχει πτυχίο Πιάνου με ειδικότητα ”καθηγήτρια παιδαγωγικής πιάνου” και Δίπλωμα Πιάνου ”ΑΡΙΣΤΑ” από το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης με καθηγήτρια την Ζαβράζνοβα Παλίνα και είναι τακτική συνεργάτιδα από το 2017 μέχρι και σήμερα με την Εστία Πιερίδων Μουσών καθώς και με την Conncert Band της πόλης μας.

ΙΒΑΝ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ DEL BARRIO  Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Έχει Δίπλωμα Κλαρινέτου  και  Δίπλωμα Σύνθεσης. Υπήρξε εκτελεστής της Φιλαρμονικής του Δήμου Κατερίνης. Συμμετείχε σε σεμινάριο στο ”ΔΟΥΜΠΕΙΑ” με καθηγητή τον Μ. Μουμουλίδη. Σαν εκτελεστής κλαρινέτου και σαξοφώνου  συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις της Κατερίνης. Είναι εκτελεστής  στην συμφωνική ορχήστρα της Λάρισας και φοιτητής στο Α.Π.Θ. στην μουσικολογία. Είναι μέλος της  Conncert Band καθώς και της ”Camerata Academica” Κατερίνης. Συμμετέχει σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας. Εργάζεται σαν Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής πνευστών οργάνων και θεωρητικός ευρωπαϊκής μουσικής σε ωδεία της χώρας μας.

Η συναυλία γίνεται με συνδιοργάνωση του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης με παραχώρηση τμήματος της χορωδίας με υπεύθυνο τον Χαράλαμπο Ναβροζίδη και με την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας.

Back to top