Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Κουκοδήμος: Διακομιδές ανά την Ελλάδα για ασθενείς από Κατερίνη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην αγωνία των συγγενών ασθενών οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα ελλείψει κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Κατερίνης, αλλά και στην έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πιερία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Reaal Fm 107,1.

«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στην Πιερία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκοδήμος ο οποίος ευελπιστεί πως οι γιατροί οι οποίοι θα μεταβούν από την Αθήνα στην Κατερίνη θα δώσουν ανάσα στο νοσοκομείο το οποίο έχει αποδυναμωθεί, καθώς ένας μεγάλος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών έχει μολυνθεί από κορωνοϊό.

Αλλά και σε επίπεδο κλινών, είπε ο δήμαρχος Κατερίνης, τα όρια έχουν ξεπεραστεί με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι ασθενείς να έχουν ήδη διακομιστεί σε νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας, από την Ξάνθη μέχρι τη Λαμία, ενώ προχτές έγινε μεταφορά ασθενούς και στην Αθήνα. Η αγωνία των συγγενών αυτών των ασθενών είναι έκδηλη, ενώ στην προσπάθειά τους να μάθουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους απευθύνονται στον δήμαρχο ή σε άλλους τοπικούς παράγοντες και ζητούν από αυτούς να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους νοσοκομεία!

Ο κ. Κουκοδήμος απέδωσε την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην Πιερία και τη μεγάλη διασπορά στους 1.000 εργάτες γης, κυρίως από τα Βαλκάνια, οι οποίοι απασχολήθηκαν σε αγροτικές εργασίες στην Πιερία, αλλά και στη μη τήρηση των μέτρων -όπως οι αποστάσεις- από κάποιους πολίτες, γεγονός που οδήγησε για ακόμη μία φορά τη δημοτική αρχή να… μαζέψει τα παγκάκια (όπου κάθονταν ακόμη κι πέντε άτομα) από δρόμους και πλατείες. «Μαζέψαμε τα παγκάκια και κάθονται στα… πεζούλι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Κατερίνης θεωρεί αναγκαία τη διενέργεια drive through rapid test ώστε να υπάρχει καλύτερη εικόνα για τη διασπορά και να απομονώνονται έγκαιρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Και ανέφερε ως χαρακτηριστικό το παράδειγμα μιας υπαλλήλου σούπερ μάρκετ η οποία ενημερώθηκε μετά από τέσσερις μέρες πως ήταν θετική στον ιό και όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στο ταμείο και εργαζόταν κανονικά εξυπηρετώντας δεκάδες καταναλωτές. Επίσης διαβεβαίωσε πως οι έλεγχοι είναι εντατικοί παντού τόσο από τη δημοτική αστυνομία όσο και από την ΕΛΑΣ.

Άι Βασίλης με… tablet

Ακόμη, ο κ. Κουκοδήμος υπογράμμισε ότι χάθηκε η φετινή εορταστική περίοδος για τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης και των πολιτών της τοπικής εθελοντικής ομάδας δράσης να στήσουν και να «λειτουργήσουν» το πρώτο Ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό που θα μεταφέρει την εορταστική ατμόσφαιρα μέσα σε κάθε σπίτι με Live μεταδόσεις εκδηλώσεων, ενώ ο Άι Βασίλης θα απευθύνεται στα παιδιά μέσω… tablet!

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Κώστας Κουκοδήμος στη Μαρία Σαμολαδά:

Πηγή:Κουκοδήμος: Διακομιδές ανά την Ελλάδα για ασθενείς από Κατερίνη- GRTimes.gr

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο