Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Κατερίνης λειτουργεί σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση σε δημοτικό κατάστημα του Σβορώνου επί της οδού Αγ. Αντωνίου 38.

Το ανωτέρω ΚΔΑΠ πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές αδειοδότησης και λειτουργίας, όπως αυτές ορίζονται στην Υπουργική απόφαση αριθ.Π1β/Γ.Π.οικ.14851 (ΦΕΚ 1397/τ. Β/22-10-2001), διότι με το καθεστώς αυτό αδειοδοτήθηκαν και ισχύει για όλες τις παλιές δομές ΚΔΑΠ σύμφωνα με όσα ορίζονται ρητά στο άρθρο 14 της νέας ΚΥΑ ΓΠ Δ11/31252/20-5-2021 (ΦΕΚ 2332/Β/2-6-2021).

Το Κέντρο λειτουργεί μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε δύο (2) βάρδιες. Το ωράριο λειτουργίας του ΚΔΑΠ Σβορώνου είναι 13:30-21:30. Tο ΚΔΑΠ λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Θεοφανίων και Πάσχα. Το Κ.Δ.Α.Π. λειτουργεί και κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της λήξης του διδακτικού έτους έως τις 31/7.

Σκοπός της δομής ΚΔΑΠ του Δήμου Κατερίνης είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών και η προαγωγή των δεξιοτήτων τους, με την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών πρακτικών και οργανωμένων εξατομικευμένων και ομαδικών δραστηριοτήτων για την υποστήριξη της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξής τους και της εξοικείωσής τους με τις νέες τεχνολογίες και με μορφές έκφρασης και επικοινωνίας, όπως το παιχνίδι, το τραγούδι, η ζωγραφική, η μουσική, ο χορός, ο αθλητισμός, οι τέχνες και η συζήτηση, ως μέσων καθοριστικών για την πολύπλευρη ανάπτυξη κάθε παιδιού και την κοινωνικοποίησή του.Στην κοινωνική αποστολή των ΚΔΑΠ εντάσσεται και η παροχή υποστήριξης στα φιλοξενούμενα παιδιά για τη μελέτη των σχολικών μαθημάτων της επόμενης ημέρας.

Πλέον των ανωτέρω, ως δημιουργική απασχόληση των παιδιών νοούνται και δράσεις που προάγουν υγιή πρότυπα κοινωνικής ανάπτυξης και διαβίωσης και κατατείνουν:

α) στην καλλιέργεια του σεβασμού στη διαφορετικότητα,

β) στην ενημέρωση και εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των πρακτικών βίας και εκφοβισμού,

γ) στην προαγωγή των αξιών του εθελοντισμού,

δ) στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης,

ε) στην εμπέδωση του σεβασμού προς το πολιτιστικό περιβάλλον,

στ) στην ανάπτυξη διατροφικών συνηθειών μέσω της ανάδειξης των ωφελειών της υγιεινής διατροφής,ζ) στην ενημέρωση για την πρόληψη της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής κακοποίησης.

Στο ΚΔΑΠ για την εκπλήρωση των σκοπών του, προβλέπεται να παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

·     Υγιεινή και ασφαλής απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας

·     Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπτυξη δημιουργικότητας και φαντασίας

·   Απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μάθησης οι οποίες είναι χρήσιμες, για την κοινωνικοποίηση και εξέλιξη των παιδιών, καθώς προάγεται η διάδραση τους με το πολιτιστικό και το φυσικό τους περιβάλλον.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες αυτές συντονίζονται μέσα στο πλαίσιο δομημένων εργαστηρίων:

Α. Φιλαναγνωσίας (Παραμυθοδρομίες, Μαθαίνω Παίζοντας, Κατασκευές παιχνιδιών, Συγγραφή παραμυθιών, Λεξομαχίες, Κόμικ, Μελέτη, Ρητορική, κλπ)

Β. Πληροφορικής, (Δεξιότητες πληροφορικής, κλπ)

Γ. Περιβάλλοντος και Επιστημών (Περιβαλλοντική αγωγή, Κατασκευές με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, Εκπαιδευτικά επιτραπέζια, Πειράματα Φυσικής & Χημείας, Περιβαλλοντικές δράσεις, Κηπουρική, Πετρώματα κ.α.)

Δ. Τέχνης και Πολιτισμού (Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Κουκλοθέατρο, Θέατρο Σκιών, Μουσική, Μουσικοκινητική αγωγή, Εικαστικά Εργαστήρια, Κεραμική, Κατασκευές, κλπ)

Ε. Φυσικής Αγωγής (Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τέννις, μπάντμιντον, βόλλευ, πινγκ πονγκ, στίβο, αθλοπαιδιές, παραδοσιακοί χοροί, πολεμικές τέχνες, αυτοάμυνα, κλπ) και

ΣΤ. Εργαστήριο Δεξιοτήτων (Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, Προγράμματα για την Καταπολέμηση της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, Σκάκι, Κοινωνική ενσυναίσθηση, Διασκεδαστικά Μαθηματικά, κλπ).

Κάθε παιδί απασχολείται σε εβδομαδιαία βάση σε τουλάχιστον τρεις (3) διαφορετικές και μη συναφείς μεταξύ τους δημιουργικές δραστηριότητες, πλέον των προβλεπόμενων στην παρ. 3 του άρθρου 1 της ΚΥΑ   Γ.Π.Δ11 οικ./31252 (ΦΕΚ 2332/Β/2.6.2021). Οι δράσεις της παρ. 3 είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται συνδυαστικά στο πλαίσιο των επιμέρους εβδομαδιαίων δημιουργικών δραστηριοτήτων. Οι δράσεις που τελικά θα γίνουν εξαρτώνται από τον αριθμό και την επιθυμία των παιδιών στην επιλογή αυτών.

Ζ. Ενημέρωση της οικογένειας, η οποία οριοθετείται σε τακτικές και έκτακτες δράσεις, ως κάτωθι:

Α. Εισαγωγική ενημερωτική συνάντηση με τον γονέα- κηδεμόνα, όπου υπάρχει πλήρης ανάλυση ως προς τις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ και αναφορά στους κανόνες λειτουργίας της δομής και τις υποχρεώσεις του γονέα/κηδεμόνα και επίδοση του εβδομαδιαίου προγράμματος. Περαιτέρω, ζητείται έγγραφη ενημέρωση από τον γονέα ως προς το πρόσωπο παραλαβής του ωφελουμένου παιδιού, στην αναφορά σε διατροφικές ή άλλες αλλεργίες, πέραν του πιστοποιητικού υγείας του παιδιού, καθώς και στη συναίνεση ως προς την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον, πραγματοποιείται μια αναλυτική συζήτηση ως προς τις ανάγκες εκάστου παιδιού.

Β. Προσωπικές συναντήσεις με τους γονείς / κηδεμόνες σε έκτακτες περιστάσεις κατόπιν επιθυμίας δικής τους ή κατόπιν επιθυμίας του Διευθυντή/τριας της δομής σε προγραμματισμένο ραντεβού

Γ. Πρόσκληση των γονέων/ κηδεμόνων σε όλες τις ανοικτές εκδηλώσεις των δομών

Δ. Ενημέρωση με οποίο μέσο επικοινωνίας επιθυμεί ο γονέας/κηδεμόνας για την υλοποίηση έξτρα εκδηλώσεων και ιδιαίτερων θεματικών project.

E. Τακτή τηλεφωνική ή άλλης μορφής επικοινωνία (τουλάχιστον μια φορά το μήνα) από τον Διευθυντή/τρια της δομής με τον γονέα/κηδεμόνα

Στ. Έκτακτη τηλεφωνική ενημέρωση για οποιοδήποτε γεγονός συνέβη στη δομή και αφορά στο ωφελούμενο παιδί

Ζ. Συνάντηση ή ενημέρωση του γονέα στο πέρας της περιόδου

Η. Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των παιδιώνΘ. Οιαδήποτε άλλη δράση κριθεί αναγκαία σύμφωνα με τους σκοπούς της ίδρυσης του ΚΔΑΠ

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠAμεΑ), ιδρύθηκαν με στόχο την ικανοποίηση αναγκών, εξυπηρετουμένων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρία.

Τα ΚΔΑΠΑμεΑ του Δήμου Κατερίνης βρίσκονται:

1. Στην οδό Μύτικα και Ήρας γωνία, τηλ. επικοινωνίας 2351047303 και 

2. Στην οδό 19ης Μαΐου 3, τηλ. επικοινωνίας 2351025742.

Στεγάζονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι πληρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για τη φιλοξενία ατόμων με αναπηρία, όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, διαθέτει προαύλιο (εξωτερικό) χώρο συνολικού, πλήρως περιφραγμένους για την ασφάλεια και την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των ωφελούμενων. Τέλος, διαθέτει ειδικούς χώρους στάθμευσης για τα οχήματα μεταφοράς των ωφελουμένων, τις οικογένειες των ωφελούμενων και τους συνεργάτες του Κέντρου.

Τα ΚΔΑΠAμεΑ αποτελούν μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία, εφήβων και ενηλίκων με νοητική υστέρηση, αναπτυξιακές διαταραχές, αναπτυξιακά σύνδρομα, κινητική αναπηρία ή πολλαπλές αναπηρίες.            Τα ΚΔΑΠAμεΑ εντάσσονται στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολιτικών προστασίας, κοινωνικής ενσωμάτωσης και ισότητας ευκαιριών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Με την ενέργεια αυτή ενισχύεται ο θεσμός της οικογένειας, διαφυλάσσεται η οικογενειακή αλληλεγγύη, εναρμονίζεται η οικογενειακή και εργασιακή ζωή και προετοιμάζεται η ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Πρωταρχικός στόχος των Κέντρων είναι η ευχάριστη και ασφαλής απασχόληση των ατόμων και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με ποικίλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες μέσα από ομαδικά προγράμματα. Ειδικότερα, σκοποί των ΚΔΑΠΑμεΑ είναι:

α) η δημιουργική απασχόληση των ατόμων με αναπηρία με στόχο την ενίσχυση των ατομικών δεξιοτήτων τους

β) η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των ατόμων με αναπηρία με στόχο την κοινωνική τους ένταξη

γ) η στήριξη της οικογένειας των ατόμων με αναπηρία ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και ιδρυματικής φροντίδαςδ) η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών  τους

    Τα ΚΔΑΠΑμεΑ για την εκπλήρωση των σκοπών τους όπως αυτοί περιγράφονται παραπάνω προβλέπεται να παρέχουν τις παρακάτω υπηρεσίες:

✔ Ασφαλής απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών/ εφήβων/ενηλίκων με αναπηρίες μέσα από την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας

✔ Ατομική και ομαδική εκπαίδευση των παιδιών/εφήβων/ενηλίκων με αναπηρίες πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (διατροφή, καθαριότητα, υγιεινή κ.α.)

✔ Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής

✔ Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων

✔ Υποστήριξη της οικογένειας που φροντίζει το παιδί/έφηβο/ενήλικα με αναπηρία

✔ Εκπαίδευση των μελών της οικογένειας στην κατάλληλη αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας και εκπαίδευσης των παιδιών/εφήβων/ ενηλίκων με αναπηρίες

✔ Ενημέρωση της οικογένειας και παραπομπή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών των ωφελούμενων

✔ Διασύνδεση με τις εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (ΕΚΑΚΒ) τις κοινωνικές υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, τους φορείς και τις υπηρεσίες στήριξης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες και το δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας της περιοχής.

✔ Διασύνδεση με φορείς που υλοποιούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Βασικό κορμό της δραστηριότητας των Κέντρων αποτελεί η δημιουργική απασχόληση όλων των ωφελούμενων. Μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον, σε εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις, διασφαλίζεται μέσα από ένα ευρύ πλέγμα καθημερινών δραστηριοτήτων η ποιοτική ενίσχυση των ωφελούμενων. Σκοποί των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι:

⮚                  Κοινωνικοποίηση και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

Δίνουμε ευκαιρίες και εφόδια σε κάθε συμμετέχοντα, ώστε να αναπτύξει δεξιότητες απαραίτητες για την κοινωνική αλληλεπίδραση, να συμμετέχει σε δημιουργικές δραστηριότητες και να μαθαίνει συμπεριφορές που είναι κοινωνικά κατάλληλες για την περίσταση, μέσω της μίμησης. Μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αυτών, τα μέλη της ομάδας αλληλεπιδρούν με κοινωνικά αποδεκτούς όρους, αναπτύσσουν φιλίες, συνδιαλέγονται λειτουργικά και μεταφέρουν τις κοινωνικές αυτές γνώσεις σε άλλα περιβάλλοντα.

⮚                  Ανάπτυξη δεξιοτήτων καθημερινής ζωής

Οι δεξιότητες καθημερινής ζωής είναι απαραίτητες για την αυτόνομη διαβίωση των ωφελούμενων. Καθημερινά δίνουμε ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν στην προσωπική υγιεινή, την αυτοεξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια του φαγητού, τη διαχείριση και οργάνωση του προσωπικού χρόνου, κ.α., τόσο μέσω παιχνιδιού και αναπαράστασης, όσο και μέσω πραγματικών καταστάσεων που προκύπτουν κατά την διάρκεια της συμμετοχής στις δραστηριότητες του ημερήσιου προγράμματος. Οι πρακτικές αυτές συμβάλλουν στην ανεξαρτητοποίηση και αυτονομία των ωφελούμενων και, εξαιτίας της σπουδαιότητάς τους, εντάσσονται στο ημερήσιο πρόγραμμα του Κέντρου.

⮚                  Ανάπτυξη και διατήρηση γλωσσικών, αντιληπτικών και κινητικών δεξιοτήτων

Στο πλαίσιο του καθημερινού προγράμματος, τα μέλη της ομάδας μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες, εξασκούν τις γλωσσικές, αντιληπτικές και κινητικές τους δυνατότητες. Μέσω του παιχνιδιού, οι ωφελούμενοι μαθαίνουν να εργάζονται συνεργατικά σε μια κοινή δραστηριότητα, όπως κατασκευές από χαρτί, κολάζ, παιχνίδια κ.ά., με στόχο την διεύρυνση των ενδιαφερόντων τους, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και την ανάπτυξη επικοινωνιακών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων. Ένας από τους σημαντικότερους επιμέρους στόχος, ιδιαίτερα για άτομα που με αναπτυξιακές διαταραχές, είναι η σταδιακή ανάπτυξη της ικανότητας προσαρμογής σε διαφορετικά μέρη, ρουτίνες και διαδικασίες. Η ποικιλία και η ευελιξία όσον αφορά στις δραστηριότητες που προσφέρει το Κέντρο μπορεί να εξυπηρετήσει αυτούς τους στόχους.

Ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει συνολικά 7 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και 2 Παιδικούς Σταθμούς.

Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 φιλοξενούμε 449 βρέφη/νήπια. Οι σταθμοί λειτουργούν από τις 07.00 το πρωί έως τις 16.00 εκτός από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Βατάν και της Αριστοτέλους που λειτουργούν από τις 07.00 έως τις 15.00.

Λειτουργούν οι κάτωθι βρεφονηπιακοί / παιδικοί σταθμοί:

  1. Βρεφονηπιακός Σταθμός ΒΑΤΑΝ, Χαιρωνείας 35, τηλ. επικοινωνίας 2351077605/2351077610
  2. Βρεφονηπιακός Σταθμός Αριστοτέλους, Αριστοτέλους 22, τηλ.επικοινωνίας 2351079055
  3. Βρεφονηπιακός Σταθμός Περίστασης, Ολύμπου 2, Περίσταση, τηλ. επικοινωνίας 2351073922, ωράριο λειτουργίας: 07:00 16:00
  4. 1ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΙΑΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ (ΓΩΝΙΑ)ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΙΚΑ, τηλ.επικοινωνίας 2351029107
  5. 2ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, 19ης ΜΑΙΟΥ-ΤΕΡΜΑ ΘΕΟΔ.ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ, τηλ.επικοινωνίας 2351032392 / 2351033470
  6. 3ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΣΒΟΡΩΝΟΣ, τηλ.επικοινωνίας 2351023903
  7. 5ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΤΕΝΕΔΟΥ-ΠΑΡ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (ΕΓΓΛΕΖΙΚΟΣ), τηλ. επικοινωνίας 2351032493 / 2351036044
  8. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ, ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΚΟΡΙΝΟΣ, τηλ. επικοινωνίας 2351041065
  9. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΟΦΟΥ, Λόφος, τηλ. επικοινωνίας 2351098396

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κατερίνης παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σεβόμενοι τις ανάγκες των βρεφών και νηπίων

Τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του παιδιού είναι πολύ σημαντικά, γιατί τότε μπαίνουν οι βάσεις για τη συναισθηματική και νοητική του ανάπτυξη. Με σύγχρονη παιδαγωγική αντίληψη και επιστημονική γνώση, oλόκληρο το πρόγραμμα εργασίας των Βρεφικών- Παιδικών Σταθμών, στοχεύει στην υποστήριξη της ολόπλευρης ανάπτυξης των δυνατοτήτων όλων των παιδιών, στο να μάθουν να συνυπάρχουν, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μέσα σε ένα οργανωμένο μαθησιακό περιβάλλον, το οποίο προωθεί την ανάπτυξη της αυτονομίας τους.

Φροντίδα μας είναι, το πρόγραμμα να είναι ευέλικτο, να λαμβάνει υπ’ όψη τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών και να τους δίνει ευκαιρίες να εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα, με πολλούς τρόπους, όπως το παιχνίδι, το θέατρο, την κίνηση, τη μουσική, τα εικαστικά. Τα νήπια συμμετέχουν σε δραστηριότητες που προτείνονται από την παιδαγωγό ή προτείνουν τα ίδια, δραστηριότητες που προκαλούν το ενδιαφέρον τους και αποτελούν κίνητρο και προϋπόθεση για μάθηση. Η γνώση προσεγγίζεται μέσα από το παιγνίδι, τη διερεύνηση, τη δημιουργία, την αξιοποίηση του υλικού, τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την παρουσίαση ιδεών και στηρίζεται στα βιώματα και στις εμπειρίες των παιδιών.

Θεωρούμε ότι με το άρτια εκπαιδευμένο παιδαγωγικό προσωπικό και την δική σας συμμετοχή και συνεργασία θα πετύχουμε τους παιδαγωγικούς και διδακτικούς μας στόχους ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην ομαλή μετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό στο σχολικό και αργότερα στο κοινωνικό περιβάλλον.

Η οργάνωση, η λειτουργία και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών έχουν στόχο:

  • Να παρέχουν ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
  • Να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα , σωματικά , νοητικά , συναισθηματικά και κοινωνικά.
  • Να οξύνουν δημιουργικά τη φαντασία τους σε συνδυασμό με την απόκτηση γνώσεων.
  • Να αποκτήσουν τις πρώτες εξωοικογενειακές τους σχέσεις.
  • Να καλλιεργήσουν το σεβασμό και την αυτοπεποίθησή τους.
  • Να βοηθούν τα παιδιά στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον.
  • Να εξασφαλίζουν χρόνο για εργασία στους γονείς.
  • Να ενημερώνουν τους γονείς και παράλληλα να τους ευαισθητοποιούν πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας.
  • Να εξαλείφουν, κατά το δυνατό, τις διαφορές που τυχόν προκύπτουν από το πολιτιστικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των γονέων τους.
  • Να παρέχουν ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου, χρηματοδοτούνται κατά μεγάλο μέρος από το συγχρηματοδοτούμενο «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών» που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Οι βρεφονηπιακοί / παιδικοί υπάγονται στην Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, τηλ. επικοινωνίας 2351350439 / 2351037000

Αρμόδιος Αντιδήμαρχος: Γεωργιάδης Μιχάλης, τηλ. επικοινωνίας 6974926939

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο