Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο Δήμος Κατερίνης για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2022 – 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η παγκόσμια ημέρα του Τουρισμού γιορτάζει φέτος το μέλλον και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού αναδεικνύει τις ευκαιρίες επανεξέτασης του Τουρισμού με το εορταστικό μήνυμα “RETHINKING TOURISM”. Σήμερα διαχέεται παντού το μήνυμα πως βασική προτεραιότητα πρέπει να είναι ο άνθρωπος και ο πλανήτης, επενδύοντας διπλά στην βιώσιμη ανάπτυξη και την συμπερίληψη.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος:

«Θέσαμε ευθύς εξαρχής ως προτεραιότητα για την Αντιδημαρχία Τουρισμού τη λογική της εξωστρέφειας και της συνεργασίας. Όλο αυτό το διάστημα, έγινε μια σοβαρή προσπάθεια, για τον τόπο μας, με όραμα την ανάδειξη του Δήμου Κατερίνης, ως τουριστικού προορισμού, την τοποθέτησή του στη θέση που πραγματικά αξίζει στην ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας για  έναν τουρισμό σε όλη τη διάρκεια του έτους, σε κάθε γωνιά του Δήμου. Και συνεχίζουμε».

Όπως τονίζει από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου:

“Ο Δήμος Κατερίνης έχει επενδύσει στο τουριστικό προϊόν της περιοχής με ένταση και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. Η στρατηγική της επανεξέτασης του Τουρισμού μας είναι ακριβώς ότι επιχειρούμε εδώ και καιρό με μέθοδο. Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αποτελεί το πολυεπίπεδο project που επεξεργαζόμαστε και υλοποιούμε μέσα από τις ποικίλες δράσεις που φέρουμε εις πέρας διαδοχικά και ασταμάτητα, ενώ η συμπερίληψη είναι η αρχή που διέπει κάθε προσπάθειά μας.

Φέτος γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού προετοιμάζοντας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μία μεγάλη γιορτή στα Πιέρια Όρη. Στην επιτυχημένη λήξη της θερινής σεζόν ανεβαίνουμε στις πλαγιές των Πιερίων και στο πανέμορφο Ελατοχώρι. Συνεργαζόμαστε με όλο το ανθρώπινο δημιουργικό δυναμικό του δήμου μας και γιορτάζουμε την εξαιρετική τοπική γαστρονομία που αποτελεί ξεχωριστή ταυτότητα των ανθρώπων της Κατερίνης συνδέοντας τις γεύσεις με τις φυσικές ομορφιές, παραδόσεις και την πολύτιμη ιστορία του τόπου.

Το μήνυμα που απευθύνουμε σήμερα είναι αυτό της προόδου με την αισιοδοξία όλων απλωμένη στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Επανεξετάσαμε την ταυτότητα του τουριστικού προορισμού Δήμος Κατερίνης σε όλο το εύρος και μήκος του και επενδύουμε στα αξιόλογα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Σας περιμένουμε στη γιορτή του Τουρισμού και στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα KATERINI is RETHINKING TOURISΜ“.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο