Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Γράμμα στον Δήμαρχο Κατερίνης από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο στο γραφείο του στο Δημαρχείο, επισκέφτηκαν μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου «Χρίστος Τσολάκης», στο πλαίσιο εργασίας τους, που επικεντρώνεται στην ανάγκη ευρύτερης χρήσης του ποδηλάτου, δημιουργίας δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη, καθώς όπως σημειώνουν: “το ποδήλατο αποτελεί ένα περιβαλλοντικά φιλικó μέσο μετακίνησης”.


Οι μαθητές/μαθήτριες, ο δάσκαλος του τμήματος Στέλιος Διαμαντίδης, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την υποδοχή, καθώς και την παραλαβή της επιστολής, ενώ όπως ανέφεραν: «Η ποδηλασία είναι ευχάριστη και διασκεδαστική σαν παιχνίδι. Είναι όμως και πολύ καλή άσκηση [….]με τους ποδηλατοδρόμους η πόλη μας θα έχει μια πιο ήρεμη και ευχάριστη όψη».


Ο Δήμαρχος συζήτησε μαζί τους, άκουσε τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο, καθώς και για άλλα θέματα του Δήμου και ειδικότερα της περιοχής τους, συνεχάρη τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους. Παράλληλα ανέφερε ότι στις προτεραιότητες του Δήμου Κατερίνης όπως προκύπτει και από την οριστικοποίηση της Στρατηγικής για την Κινητικότητα στον Δήμο Κατερίνης, στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ είναι: «Η αποσυμφόρηση του κέντρου μέσω προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης (ποδήλατο και πεζοί), με ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών που διευκολύνουν την προσβασιμότητα όλων».

Σημείωση: Για τη χρήση των φωτογραφιών των μαθητών υπάρχει άδεια – συναίνεση του σχολείου.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο