Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Αειφορική διαχείριση υψηλών δένδρων

Την καθημερινή διαχείριση του αστικού περιβάλλοντος αειφορικά, καθιστώντας την Κατερίνη ομορφότερη και πιο πράσινη συνεχίζει η αντιδημαρχία πρασίνου.

Στο πλαίσιο αυτό, εργασίες κλάδευσης υψηλών δένδρων μεγάλης οικολογικής αξίας σε διάφορους χώρους, όπως αυλές σχολείων, πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια κ.α. συνεχίζει  ο Δήμος Κατερίνης. Επιπλέον, κατά την τρέχουσα περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης – κλαδεύσεις δέντρων, που διαπερνούν τον οικιστικό ιστό της πόλης, καθώς επίσης μεγάλου αριθμού δένδρων κατά μήκος  κεντρικών οδικών αξόνων και υψηλών δένδρων σε δρόμους  και άλση στο σύνολο του Δήμου.

Ειδικότερα, πραγματοποιούνται κλαδεύσεις διαμόρφωσης – αποκατάστασης της κόμης, καθώς και κλαδεύσεις ανανέωσης – αποφόρτισής τους, που εξασφαλίζουν τη βελτίωση της στατικότητας των δένδρων, των συνθηκών φωτισμού – αερισμού της κόμης τους και κατά συνέπεια των ποιοτικών – ποσοτικών χαρακτηριστικών τους.

Τέλος, έμφαση δίνεται σε κλάδεµα δέντρων, τα οποία λόγω του ύψους και του βάρους των κλαδιών τους θεωρούνται επικίνδυνα και μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, μπορεί να προκαλέσουν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.

«Με τις υποδειγματικές κλαδεύσεις επιτυγχάνεται η κανονική ανάπτυξη των δένδρων. Παράλληλα, εξασφαλίζεται η αειφορική παρουσία των υψηλών δένδρων με μεγάλη οικολογική αξία, τόσο για το αστικό μας περιβάλλον, όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας» επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπεινάς.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο