Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Επίσκεψη εκπροσώπου του Cacak Σερβίας στην Κατερίνη για την ουσιαστική αδελφοποίηση των δύο πόλεων

ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ.

Με στόχο την ουσιαστική αδελφοποίηση των Δήμων Cacak Σερβίας και Κατερίνης Ελλάδας, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δ.Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, επισκέφθηκαν ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού του Δήμου Cacak της Σερβίας, Vogin Jakovljevic, καθώς και η σύζυγός του, Biljana Jakovljevic, Βουλευτής του Κοινοβουλίου της Σερβίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Φάνης Τερζόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας Κατερίνης- Cacak , Κυριάκος Καλπακίδης.

Ο κ. Jakovljevic, ο οποίος βρίσκεται στην Κατερίνη στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του διακοπών, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δ.Κατερίνης, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και πραγματοποιήθηκε η σχετική συνάντηση. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, έγινε ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών Cacak και Κατερίνης στον τομέα του Τουρισμού γενικά αλλά και ιδιαίτερα στις μορφές θεματικού Τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός, ο θρησκευτικός, ο ιατρικός και ο αθλητισμός τουρισμός. 

Ο κ. Jakovljevic μετέφερε στην κ. Τερζίδου, την επιθυμία του Δημάρχου του Cacak να καλλιεργηθούν σχέσεις συνεργασίας και μίας πιο γόνιμης αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο δήμων, οι οποίοι μοιράζονται, ιστορικά, πολλές ενέργειες ανάπτυξης της φιλίας των λαών τους. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση εκ μέρους και των δύο πλευρών να βρεθούν εκπρόσωποι των δύο δήμων σε ένα κοινό τραπέζι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία, με στόχο να γίνει πράξη η ουσιαστική αδελφοποίηση των δύο πόλεων, Κατερίνης και Cacak

ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ:

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ.Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Όταν γνωρίζεις νέους ανθρώπους που παραδοσιακά επισκέπτονται και τρέφουν θαυμασμό για τον τόπο σου, δεν μπορείς παρά να αναζητήσεις εκείνη την πληροφόρηση που θα σε κάνει να αγαπήσεις κι εσύ τον τόπο καταγωγής τους, να εξερευνήσεις κάθε θετικό στοιχείο και να μοχθήσεις για την από κοινού ανάπτυξη. Αυτή είναι η υπηρεσία, αν όχι το λειτούργημα, που επιδιώκουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας. Οι συνεχείς διαδράσεις με φορείς εκτός των ορίων του Δήμου Κατερίνης και η εξωστρέφεια, ως τρόπος έκφρασης των προσπαθειών μας για την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει ο τόπος μας και οι άνθρωποί του, είναι σαφής επιδίωξη του Δημάρχου μας Κώστα Κουκοδήμου και μας βρίσκει όλους σύμφωνους και πάντα έτοιμους να ανταποκριθούμε».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο