Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Ο Δήμος Κατερίνης, σε εφαρμογή του άρθρου 76 του ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 78 του ν. 4555/2018, καλεί δημότες, φορείς, συλλόγους και οργανώσεις του Δήμου, για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης είναι όργανο γνωμοδοτικού χαρακτήρα και αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων

β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων

γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών

δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα

ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων

στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων

ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών

η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών

θ) εκπρόσωποι τοπικών συμβουλίων νέων

και ι) δημότες.

Οι φορείς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον πρέπει αφενός να είναι ενεργοί και αφετέρου να έχουν αναπτύξει συναφή με το αντικείμενό τους δραστηριότητα.

Στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συμμετέχουν και δημότες, σε αριθμό ίσο με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των μελών εκπροσώπων των αναφερόμενων φορέων στο άρθρο 78 του ν.4555/2018 (περιπτώσεων α΄ έως θ΄), οι οποίοι ορίζονται μετά από κλήρωση.

Η θητεία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών. Η συμμετοχή στην Επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και προκειμένου να συγκροτηθεί Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στο Δήμο Κατερίνης για το υπόλοιπο της δημοτικής περιόδου,

καλούνται οι Φορείς και Σύλλογοι του Δήμου που επιθυμούν να συμμετέχουν, να υποβάλλουν αίτηση μαζί με απόφαση του αρμοδίου οργάνου λήψης των αποφάσεών τους, ορίζοντας τον εκπρόσωπό τους (ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος). Στην αίτηση θα πρέπει να επισυνάπτεται η συστατική πράξη ή το καταστατικό του Φορέα/Συλλόγου.

      Καλούνται επίσης δημότες και δημότισσες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν ως μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Κατερίνης, να υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή σε ειδικό κατάλογο που τηρείται στο Δήμο. Στην αίτηση θα πρέπει να επισυνάπτεται φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Οι  υποψηφιότητες των φορέων και οι αιτήσεις των δημοτών υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Τμήμα υποστήριξης αιρετών οργάνων του Δήμου, email: strav@katerini.gr μέχρι και την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021. Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (επωνυμία με σφραγίδα, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, Τ.Κ., ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες ή και για την παραλαβή έντυπης αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα υποστήριξης αιρετών οργάνων του Δήμου (Δημαρχείο Κατερίνης, 1ος όροφος, κ. Αθηνά Στραβογιάννη, τηλ. 2351 350561, 2351 350437, 2351 350440). Η αίτηση διατίθεται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.katerini.gr).

Η παρούσα πρόσκληση να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

  1. Υπεύθυνος ιστοσελίδας
  2. Γραφείο Τύπου & Δημοσίων σχέσεων

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:

  1. Γραφείο Δημάρχου
  2. Γενικός Γραμματέας Δήμου
  3. Διευθύνσεις Δήμου (email)

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο