Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Παιδική θεατρική παράσταση «Η φάρμα του διαδικτύου»

Αυτή η εκδήλωση έχει διεξαχθεί

Βραβευμένη εκπαιδευτική παιδική θεατρική παράσταση για το ασφαλές διαδίκτυο στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Τη βραβευμένη εκπαιδευτική παιδική θεατρική παράσταση «Η φάρμα του διαδικτύου», μία παράσταση υψηλών απαιτήσεων για παιδιά από τη θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι» παρουσιάζουν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ». Το έργο έχει διακριθεί με το βραβείο «Events Foundation Grant for EU media literacy programs 2014» ως μια από τις 12 βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού αλφαβητισμού στην Ευρώπη.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια θεατρική παράσταση μαθαίνει στα παιδιά με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός. Αφορμή για την παρουσίαση του έργου στην πόλη μας στάθηκε η υλοποίηση προγράμματος, στο οποίο λαμβάνουν μέρος 350 μαθητές και μαθήτριες από το Κέντρο Πρόληψης Άτρακτος και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης και με την καταλυτική συμβολή του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η γόνιμη συνεργασία των παραπάνω φορέων καταδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία των φορέων της πόλης σε θέματα πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με το σκύλο τους τον Ηρακλή. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα από τους λύκους του διαδικτύου;

Την παράσταση αυτή, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα μια αφορμή Τιμής της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, η οποία στη χώρα μας γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου αναμένεται να παρακολουθήσουν οι 350 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των φορέων του Κέντρου Πρόληψης ΑΤΡΑΚΤΟΣ και ειδικότερα στους: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πιερίας, Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας, στους οποίους και εκφράζονται από τους διοργανωτές θερμές ευχαριστίες.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο