Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

Σύμφωνα με την νέα Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 (ΦΕΚ 2549/Β’), πρόστιμο επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες οικοπέδων, οι οποίοι, μέχρι τις 28 Απριλίου 2023 αλλά και για όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου), δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις περί καθαρισμού των οικοπέδων τους.
Ο οικείος Δήμος μετά από καταγγελία, διενεργεί αυτοψία και επιβάλλει πρόστιμο στους ιδιοκτήτες οι οποίοι διαπιστώνεται ότι δεν έχουν καθαρίσει τα οικόπεδα τους.
Σε αντίθεση με τις παλαιότερες πυροσβεστικές διατάξεις, ο αυτεπάγγελτος καθαρισμών των οικοπέδων από τον Δήμο, διενεργείται μετά την παρέλευση της δεκαήμερης προθεσμίας από την κοινοποίηση της Πράξης Επιβολής Προστίμου, επί της οποίας οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα ένστασης.
Το πρόστιμο υπολογίζεται με πενήντα (50) λεπτά του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ. Σε περίπτωση αποδοχής του προστίμου και καθαρισμού του οικοπέδου από τους ιδιοκτήτες το πρόστιμο μειώνεται στο μισό.
Παρακαλούμε τους δημότες να ακολουθούν τις υποδείξεις των σχετικών διατάξεων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την περιοχή μας από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο