Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Έως και 11 Ιουνίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία»

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θέσπισε και υλοποιεί το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η νέα αυτή υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να υποστηριχθούν στην καθημερινότητά τους από Προσωπικό Βοηθό ή Προσωπικούς Βοηθούς της επιλογής τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Το πρόσωπο που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα δεν θα χάσει εξ αυτού του λόγου καμία παροχή από αυτές που λαμβάνει ή δικαιούται λόγω της αναπηρίας του.

Η Προσωπική Βοήθεια αφορά στην υποστήριξη του ατόμου με αναπηρία, από Προσωπικό Βοηθό της επιλογής του ή του εκπροσώπου του (γονέα ή δικαστικού συμπαραστάτη), για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσής του και τη συμπερίληψή του στην κοινωνία, στη βάση των εξατομικευμένων αναγκών και συνθηκών της ζωής του και σύμφωνα με τις ατομικές επιλογές και τα ενδιαφέροντα του, ενδεικτικώς ως προς τα εξής: α) δραστηριότητες καθημερινής ζωής, όπως σίτιση, ένδυση, προσωπική υγιεινή, β) εργασία και σπουδές γ)συμμετοχή σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου και δ) δραστηριότητες συμμετοχής στην κοινωνική ζωή.

Για να συμμετέχει ένα άτομο με αναπηρία στο πρόγραμμα, θα πρέπει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης:

• να είναι 16 έως 65 ετών, συμπεριλαμβανομένων όσων γίνονται 16 ή 65 ετών κατά το έτος υποβολής της αίτησης.

• να έχει οποιαδήποτε αναπηρία (κινητική, νοητική, αναπτυξιακή, ψυχική, αισθητηριακή)

• να έχει ισχύουσα πιστοποίηση με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%

• να μην έχει κατά κεφαλήν εισόδημα ή να έχει κατά κεφαλήν εισόδημα που δεν υπερβαίνει το ποσό των € 60.000,00), σύμφωνα με τα στοιχεία της πιο πρόσφατης εκκαθάρισης φόρου πριν την υποβολή αίτησης. (κατά κεφαλήν εισόδημα είναι το συνολικό εισόδημα όλων των μελών του νοικοκυριού, δια το σύνολο των μελών).

Ο Δήμος Κατερίνης ενημερώνει ότι οι αιτήσεις ωφελουμένων ΑμεΑ, υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 11 Ιουνίου και ώρα 23:59 μέσω της ιστοσελίδας https://prosopikosvoithos.gov.gr.

Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφτείτε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης, τηλ. επικοινωνίας 23510.73425.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε:

https://prosopikosvoithos.gov.gr/AngularApp/_Common/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%A9%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82.pdf
Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο