Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Το συναρπαστικό ταξίδι στο θεματικό πάρκο «Οι 12 άθλοι του Ηρακλή» συνεχίζεται!

Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας και όχι μόνο, στο θεματικό πάρκο «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή» συνεχίζεται στο Δημοτικό Πάρκο. Η ενθουσιώδης υποδοχή σχολείων της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας καταγράφεται καθημερινά. Το συναρπαστικό ταξίδι στο μύθο και στο χρόνο θα ολοκληρωθεί  στις 31/05.

«Ελάτε να παίξουμε τους άθλους του Ηρακλή – Γίνε και εσύ ένας μικρός Ηρακλής»

Παράλληλα, την τρέχουσα εβδομάδα υλοποιήθηκε ο κύκλος των 4ήμερων εκπαιδευτικών – αθλητικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «Ελάτε να παίξουμε τους άθλους του Ηρακλή – Γίνε και εσύ ένας μικρός Ηρακλής» που σχεδιάστηκαν από το Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης και την Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Κατερίνης. 

Μετά την επίσκεψη των μικρών μαθητών Ρομά, την περασμένη Δευτέρα, η δράση συνεχίστηκε με τη συμμετοχή τμημάτων σχολείων & ομάδων.  200 και πλέον παιδιά διασκέδασαν με τα εκπαιδευτικά παιγνίδια που σχεδιάστηκαν σε συνδυασμό με τους άθλους του Ηρακλή. Ιδιαίτερα συγκινητική και ενθουσιώδης ήταν  η συμμετοχή της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.

Τα παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν ήταν τα εξής:

Ζώνη της Ιππολύτης (παιχνίδι ταχύτητας και αντίληψης, κυνηγητό σε οριοθετημένο χώρο),

Στυμφαλίδες όρνιθες (παιχνίδι στόχου με κρίκους),                          

Τα μήλα των εσπερίδων (παιχνίδι με χρωματιστά μπαλάκια, ταχύτητας και ευφυίας)

Ο κέρβερος του Άδη (διελκυστίνδα – παιχνίδι δύναμης)

Η Λερναία Ύδρα (παιχνίδι ανάπτυξης συνεργασίας-εμπιστοσύνης, αντίληψης χώρου και δύναμης) και ένα επιπλέον παιγνίδι, το αλεξίπτωτο – αερόστατο, το οποίο αναπτύσσει κυρίως ψυχοκινητικές δεξιότητες κ.ο.κ.

Οι μικροί μαθητές με την φαντασία τους μεταφέρθηκαν πίσω στον χρόνο και προσομοιάζοντας είτε με τον Ηρακλή είτε με άλλο πρόσωπο των άθλων του, συμμετείχαν στα δημιουργικά αυτά παιχνίδια. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Γραμματικόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Στόχος των δράσεων πέρα από την ανάπτυξη των ψυχοκινητικών ικανοτήτων των παιδιών ήταν η πρόταξη της χαράς της συμμετοχής χωρίς το άγχος της νίκης, καθώς και η καλλιέργεια κοινωνικών αρετών, όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η επικοινωνία, η αλληλοβοήθεια, η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση».

 Τέλος, ευχαρίστησε το προσωπικό του Αυτοτελούς Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την συμμετοχή στις συγκεκριμένες δράσεις, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΚ Ευστάθιο Κεραμιδιώτη, καθώς και το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά για την αρωγή τους.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο