Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δήμος Κατερίνης – 2ο Φεστιβάλ Πάρκου: ΑΥΛΑΙΑ με χιλιάδες χαμόγελα στη γιορτή της άνοιξης

Μουσικοί ρυθμοί, γεύσεις, εκπαιδευτικές δράσεις & χρώματα μπολιάστηκαν μοναδικά με το θεματικό πάρκο «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή» και κέρδισαν τις εντυπώσεις  στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου.  Η όμορφη – μαραθώνια ανοιξιάτικη γιορτή που από τις 12 έως τις 21 Μαΐου διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία ο Δήμος Κατερίνης, έριξε αυλαία, στο ασφυκτικά γεμάτο με χιλιάδες δημότες και επισκέπτες,  Δημοτικό Πάρκο & κατά το 3ημερο 19 έως 21/05. Το ταξίδι στο μύθο και στο χρόνο από σήμερα έως και τις 31/05 συνεχίζεται με το θεματικό πάρκο «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή», το οποίο  έως τη λήξη αναμένεται να επισκεφτούν περισσότεροι από 4000 μαθητές/μαθήτριες από όλη τη χώρα.

Όπως σημειώνει  σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος«Γιορτάσαμε όλοι μαζί την άνοιξη στο Πάρκο μας. Στο 2o Φεστιβάλ Πάρκου, το οποίο σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης, κέρδισε τις εντυπώσεις και έδωσε παλμό σε όλη την πόλη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου στον Δήμο και στους εθελοντές του Φεστιβάλ για την οργάνωση. Επίσης, στους δημότες και επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, καθώς και  σε όλους όσοι στήριξαν τη φετινή διοργάνωση».

Ιουλία Καραπατάκη & Haig Yazdjian σε ένα μελωδικό ταξίδι

Κοσμοσυρροή παντού! Σε όλες τις ενότητες του Φεστιβάλ Πάρκου: Να μας ταξιδέψουν με αυθεντικά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και συνδέσει με ξεχωριστές αναμνήσεις πέτυχαν σε ένα μοναδικό ανοιξιάτικο live, στο κατάμεστο Θέατρο Πάρκου, το βράδυ του Σαββάτου, η Ιουλία Καραπατάκη,  ο Haig Yazdjian και η μπάντα τους. Με τις μελωδίες τους μας “μετέφεραν” σε όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο,  σμίγοντας την παράδοση με τον σύγχρονο ήχο, σε ένα ξεχωριστό μουσικό οδοιπορικό!

Νωρίτερα, ο Dj Βασίλης Τζιτζιλής “επένδυσε” μουσικά τη γιορτή του Φεστιβάλ πάρκου, ενώ εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας,  με τίτλο   Ηρωίδες Μητέρες   πραγματοποίησε ο σύλλογος “Κόρες Πιερίων”.

Το αδιαχώρητο και το πρωί. Το……μενού είχε ένα μοναδικό αθλητικό θέαμα με τίτλο: “Μαθαίνω την Ελληνορωμαϊκή πάλη” από τον «Παλαιστικό Σύλλογο Κατερίνης ΟΛΥΜΠΙΟΙ». Επιπλέον, οι επίδοξοι μπασκετμπολίστες έβαλαν βολές και τρίποντα, μία αθλητική δράση με την συνδρομή των τμημάτων της ΑΓΕΠ. Και όπως κάθε μέρα “Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή”, Θέατρο, Αφήγηση, Πλανητάριο, εκπαιδευτικές, αθλητικές δραστηριότητες, street food κ.α. έδωσαν  τον ενθουσιώδη τόνο.

Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Μια κατανυκτική βραδιά, αφιερωμένη στην πολύτιμη μουσική παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξένησε το βράδυ της Κυριακής, η Μουσική Σκηνή του Φεστιβάλ.  Στη  συναυλία – φόρο τιμής στον εθνικό μας μουσικοσυνθέτη παρουσιάστηκαν από τη Βυζαντινή & Παραδοσιακή Χορωδία Αγίου Γεωργίου – Λόφου Πιερίας: «ΕΥΗΧΟΣ» αποσπάσματα από εμβληματικά έργα  και τραγούδια σταθμοί που σημάδευσαν ανεξίτηλα πάνω από μισό αιώνα ελληνικής μουσικής διαδρομής και ιστορίας. 

Βραδιά Ροκ

Τέλος, μία «εκρηκτική» μουσική βραδιά και ένα ανεβαστικό ροκ πρόγραμμα χάρισαν στους επισκέπτες του Φεστιβάλ Πάρκου, το βράδυ της Παρασκευής, το μουσικό σχήμα «The magic bus» και νωρίτερα οι ροκ μπάντες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Παράλληλα,  μοντέρνο  χορό παρουσίασε τμήμα του Μουσικού Σχολείου.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο