Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

2ο Φεστιβάλ Πάρκου: Ταξίδι στον έναστρο ουρανό με το Πλανητάριο StarLab & Παρατήρηση με τηλεσκόπια

Στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης, απογειωνόμαστε για ένα ταξίδι ανάμεσα σε αστέρια και αστερισμούς. Ένα ταξίδι που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση. Για αυτό μικροί φίλοι της Αστρονομίας και του Διαστήματος, δέστε τις ζώνες σας!

Με όχημα το Φορητό Πλανητάριο StarLab και με όπλο την φαντασία μας, θα δούμε να ξετυλίγονται μπροστά μας τα μυστικά του διαστρικού χώρου: θα μάθουμε πώς να «διαβάζουμε» τον νυχτερινό ουρανό και να αναγνωρίζουμε τους πιο δημοφιλείς αστερισμούς όπως η Μεγάλη Άρκτος, ο Κυνηγός Ωρίωνας και ο όμορφος Κύκνος! Θα μάθουμε ακόμα να ξεχωρίζουμε στον ουρανό τους πλανήτες από τα αστέρια και φυσικά, θα περιηγηθούμε και στο Ηλιακό μας Σύστημα γνωρίζοντας τους πλανήτες και τα βασικά τους χαρακτηριστικά.

Ηλικίες: 5-12 ετών

Είσοδος: Δωρεάν*

Διάρκεια: 30’

19-20 Μαΐου: Πλανητάριο, παρατήρηση με το ηλιακό τηλεσκόπιο, 11:00-14:00 –  Eκπαιδευτικό κινητό πλανητάριο STARLAB, φανταστικό ταξίδι στο σύμπαν, 17:00-21:00.

*Απαραίτητη η προκράτηση θέσης. Στο σημείο θα δίνεται στους ενδιαφερόμενους δελτίο με αριθμό προτεραιότητας από το πρωί της κάθε μέρας προβολών.

 Έξω από το Φορητό Πλανητάριο StarLab θα μας περιμένουν ισχυρά τηλεσκόπια για νυχτερινή παρατήρηση για μικρούς και μεγάλους!

Αστρονομικές Παρατηρήσεις για παιδιά & ενήλικες

Κατά τις ώρες 11:00-14:00 των παραπάνω ημερών θα πραγματοποιείται ασφαλής παρατήρηση του Ήλιου με ειδικό τηλεσκόπιο, για παιδιά και ενήλικες. Επίσης, μετά τη δύση του Ηλίου και μέχρι τις 22:00, θα γίνεται παρατήρηση του έναστρου ουρανού

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο