Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Η δράση Action in Greece στην Πιερία

Η γαστρονομία και ο πολιτισμός αποτελούν ισχυρά «εργαλεία» για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της περιοχής μας. Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Κατερίνης (αντιδημαρχία τουρισμού) για εξωστρέφεια και δικτύωση «συναντούν» τη δράση ACTION IN GREECE στην Πιερία. Τοπικοί φορείς τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού, καθώς και σύλλογοι – επαγγελματίες τουρισμού & γαστρονομίας συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση, που συντόνισε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου.

Κεντρική ομιλήτρια η Σοφία Στάμου, Πρόεδρος του Ομίλου Sigma Media Group.

Την εκδήλωση προλόγισε η Ισιδώρα Τραχυλίδου, μέλος της επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της εμπειρίας συμμετοχής μίας παραγωγού με τοπικά προϊόντα που διακρίθηκε για την ποιότητά τους από την επιτροπή του Ανθολογίου, την οποία συνιστούν μάγειρες από την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος που υποστηρίζει την δράση.

ιδιαίτερα εύστοχοι σχολιασμοί στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν από τον Προέδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλία Χατζηχριστοδούλου, την Μαρία Τσιμήτρη, εκπροσώπου της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, ενώ υπήρξε  εποικοδομητικός διάλογος της κας Ισ. Τραχυλίδου τόσο με την Πρόεδρο των Επαγγελματιών Ελατοχωρίου και Πιερίων Αναστασία Μποστανίτη Κιοσέ, όσο και με τους λοιπούς επαγγελματίες της Πιερίας κ.α. που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν η παρουσία φοιτητών του Δ. ΙΕΚ Πιερίας που ήρθαν συνοδευόμενοι από καθηγητή τους.

Όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Μαρία Τερζίδου: “Κοινό συμπέρασμα όλων υπήρξε η αναγκαιότητα συνεχούς αλληλεπίδρασης και δικτύωσης. Πρέπει να γνωριστούμε και να  συνεργαστούμε για να καλλιεργήσουμε αποτελεσματικά την εξωστρέφεια.Ο τόπος μας έχει άξιο και δημιουργικό ανθρώπινο δυναμικό. Τα τοπικά προϊόντα της Πιερίας ξεχωρίζουν κι εμείς είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να τα ενισχύουμε και να τα προβάλλουμε. Πάντα θα υποστηρίζουμε εξωστρεφείς δράσεις που αναδεικνύουν την γαστρονομία της περιοχής”.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο