Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δήμος Κατερίνης – Απομακρύνθηκε περίπτερο, δόθηκε περισσότερος χώρος στους πεζούς

Ένα ακόμη περίπτερο απομακρύνθηκε από το κέντρο της Κατερίνης, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης. Στόχος, να απελευθερωθούν κοινόχρηστοι χώροι και να αποδοθεί περισσότερος ζωτικός χώρος στους πεζούς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες του Δήμου απομάκρυναν το κουβούκλιο περιπτέρου στην συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Παρμενίωνος, αφού προηγήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών. Η απομάκρυνση του κουβουκλίου έγινε με τη λήξη μίσθωσης της σχετικής άδειας και με εισήγηση και της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης.

Τις εργασίες απομάκρυνσης συντόνισε ο  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας  Γιώργος Κυριακίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων και Αυτεπιστασίας Γιάννης Συμεωνίδης. Το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των κενωθέντων περιπτέρων, είναι σε εξέλιξη και εφαρμόζεται συστηματικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και η διέλευση των πεζών.

Όπως δήλωσε ο κ. Κυριακίδης: «Προτεραιότητά του Δήμου είναι η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων για τους πεζούς και  η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου».

«Κάθε εμπόδιο που απομακρύνεται από κοινόχρηστους χώρους, σημαίνει περισσότερος χώρος για τους πεζούς, περισσότερη ασφάλεια, ευκολότερη κίνηση», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Συμεωνίδης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο