Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Στο Δημαρχείο Κατερίνης, ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη

Το Δημαρχείο Κατερίνης επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Anton Markov και ο σύμβουλος του Προξενείου, κ. Nikolay Karaivanov. Τους Βούλγαρους διπλωμάτες, υποδέχθηκε ως εκπρόσωπος του δήμαρχου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Χριστοφορίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεοφάνης Τερζόπουλος και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου.

Η επίσκεψη του κ. Anton Markov, έγινε με αφορμή τη λειτουργία σχολείου εκμάθησης της Βουλγαρικής γλώσσας στην Κατερίνη και με στόχο τη διερεύνηση για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του Δήμου Κατερίνης και πόλεων της Βουλγαρίας.

Καλωσορίζοντας τους Βούλγαρους διπλωμάτες, εκ μέρους του δημάρχου, ο κ. Χριστοφορίδης, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κατερίνης, επιδιώκει τη συνεργασία με άλλους Δήμους της Ευρώπης. «Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Δήμο χώρας στην οποία δραστηριοποιούνται Έλληνες επιχειρηματίες και επιλέγουν για τις σπουδές τους πολλοί νέοι της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, χαιρετίζω και υποστηρίζω κάθε πρωτοβουλία έναρξης της διαδικασίας αδελφοποίησης του Δήμου μας με άλλες πόλεις. Η σημερινή συνάντηση μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας αμφίδρομης επικοινωνίας, που θα ωφελήσει τους πολίτες και των δύο χωρών», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τερζόπουλος.

Στο Δήμο Κατερίνης ως τουριστικό προορισμό, αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, υπογραμμίζοντας τη σημασία της άμεσης ανταλλαγής πληροφοριών. «Θα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, αν αυτές οι επαφές καταλήξουν και σε μια αδελφοποίηση» είπε η κ. Τερζίδου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο