Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Στο μήνυμα της μη ανοχής άσκησης βίας κατά των γυναικών για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, επικεντρώνει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης. Το περίπτερο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, το οποίο λειτούργησε την Πέμπτη 24/11 στην Πλατεία Ελευθερίας, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Λιάνα Μακρίδου και την δημοτική σύμβουλο – υπεύθυνη του κέντρου, πρόεδρο της επιτροπής ισότητας των φύλων του Δήμου Κατερίνης, Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου. «Στηρίζουμε καθημερινά τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία και παράλληλα ευαισθητοποιούμε την τοπική κοινωνία σε θέματα πρόληψης» σημείωσε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος.

Για τις προγραμματισμένες δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, έκανε λόγο η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, η οποία κάλεσε τους πολίτες να τις παρακολουθήσουν προκειμένου όπως είπε ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη καθώς και με την αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών. 

Επιπλέον, “στα πορτοκαλί” φωταγωγήθηκε το άγαλμα της Ελευθερίας την Παρασκευή, 25η Νοεμβρίου στην καρδιά της Κατερίνης,  στέλνοντας έτσι μήνυμα κατά της έμφυλης βίας και τερματισμού της βίας κατά των γυναικών.

Τέλος, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται η  εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα την έμφυλη βία από τα Στελέχη του Κέντρου των μαθητών/τριων της Τρίτης Γυμνασίου του Δήμου Κατερίνης, κατά το μήνα Δεκέμβριο στο Πνευματικό Κέντρο. 

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο