Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Στο μήνυμα της μη ανοχής άσκησης βίας κατά των γυναικών εν όψει της αυριανής – Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, επικεντρώνει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης. Το περίπτερο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, το οποίο λειτουργεί σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας, επισκέφτηκε το πρωί ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Λιάνα Μακρίδου και την δημοτική σύμβουλο – υπεύθυνη του κέντρου, πρόεδρο της επιτροπής ισότητας των φύλων του Δήμου Κατερίνης, Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου «Στηρίζουμε καθημερινά τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία και παράλληλα ευαισθητοποιούμε την τοπική κοινωνία σε θέματα πρόληψης» σημείωσε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος.
Για τις προγραμματισμένες δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, έκανε λόγο η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, η οποία κάλεσε τους πολίτες να τις παρακολουθήσουν προκειμένου όπως είπε ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη καθώς και με την αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών. Ειδικότερα, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Φωταγώγηση του αγάλματος στην πλατεία Ελευθερίας αύριο Παρασκευή 25/11, σε χρώμα πορτοκαλί.
  • Συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης, με ανάρτηση ενημερωτικών αφισών στις βιτρίνες των καταστημάτων και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών.
  • Συμμετοχή του Κέντρου σε εκδήλωση του Δήμου Κατερίνης και του Δικηγορικού Συλλόγου με θέμα: Η ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία – Πρόληψη και Καταπολέμηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, στις 11.30 π.μ.
  • Ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων της Τρίτης Γυμνασίου του Δήμου Κατερίνης, κατά το μήνα Δεκέμβριο στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης, με θέμα την έμφυλη βία, από τα Στελέχη του Κέντρου.
  • Αποστολή λογοτύπου του Κέντρου με σημείο αναφοράς την 25η Νοεμβρίου, σε συλλόγους του Δήμου Κατερίνης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη διάδοση του μηνύματος κατά της βίας των γυναικών.
Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο