Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Μπαίνουν οι υπογραφές για την παραχώρηση των στρατοπέδων στον Δήμο Κατερίνης

  • Ένα αίτημα πολλών δεκαετιών ικανοποιείται  προς όφελος των κατοίκων της Κατερίνης
  • Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος,  την Παρασκευή 25/11 στην πόλη μας

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, η Κατερίνη τιμά την Πολιούχο της Αγία Αικατερίνη. Το θρησκευτικό εορτασμό θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Μετά τις εορταστικές – λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης και πιο συγκεκριμένα στις 12:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Κατερίνης (1ος όροφος, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), θα υπογραφεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Δήμαρχο Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμο, Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Τ.ΕΘ.Α. και συγκεκριμένα των πρώην στρατοπέδων Γεωργάκη Ολύμπιου και Ταξ/χου Κολομβάκη.

Μια ζωτικής σημασίας διεκδίκηση πολλών δεκαετιών του Δήμου Κατερίνης και της τοπικής μας κοινωνίας υλοποιείται πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο. Η ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε – από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διοίκησης του Δήμου –  ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.  Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος είχε επισκεφθεί το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α) και είχε συνάντηση με τον Αντιστράτηγο Αντώνη Κονδύλη, ενώ ακολούθησε αλληλογραφία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών  του Δήμου με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση των στρατοπέδων, καθώς και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα πρώην στρατόπεδα σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Κατερίνης πρόκειται να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, αναψυχής και πρασίνου.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο