Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δήμος Κατερίνης και μαθητές στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων

Οι δράσεις του Δήμου Κατερίνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων με σημείο αναφοράς την Ανακύκλωση &“Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα” συναντούν τους μαθητές και αυριανούς δημότες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου βρέθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Κατερίνης και συζήτησαν με τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο για την συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, που επικεντρώνεται σε θέματα ανακύκλωσης, καταναλωτικών συνηθειών και δημιουργίας οικολογικής συνείδησης.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης τους συνεχάρη για την ευαισθητοποίηση και τις δράσεις που υλοποιούν. Παράλληλα, τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Κατερίνης σχετικά με το περιβάλλον.
Στη συνέχεια, η τετραμελής ομάδα του 6ου Γυμνασίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης ενημέρωσε για το πρόγραμμα τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Αμέσως μετά έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο με θέμα την κυκλική οικονομία και την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων.
Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με διανομή έντυπου υλικού στην Πλατεία Ελευθερίας. Τέλος, στα σχολεία οι μαθητές ζωγραφίζουν με θέμα την Ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Όλες οι «εικαστικές δημιουργίες» θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και συνεργασία:
Την ΑΗΗΕ (ανακύκλωση συσκευών Α.Ε.)
Την Ecolastika (οικολογική διαχείριση ελαστικών)
Την ΕΕΑΑ (εθνική εταιρεία υλοποίησης ανακύκλωσης)
Την EAST WEST GREECE (ανακύκλωση ρούχων)
Τον Ελληνικό Οργανισμό ΑΝακύκλωσης (ΕΟΑΝ)

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο