Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Μια ακόμη επιχείρηση καθαρισμού στον Πέλεκα

  • Στην περιοχή καταυλισμού των Ρομά

Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού στον Πέλεκα (περιοχή καταυλισμού των Ρομά) ολοκληρώθηκε από το Δήμο Κατερίνης και την αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, συνεργεία της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επιχειρούσαν για τον καθαρισμό της περιοχής, απομακρύνοντας μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και σκουπίδια με σκοπό την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία της δημόσιας υγείας ειδικά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκησή μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

«Για μια ακόμη, πολλοστή φορά, ο Δήμος Κατερίνης καθαρίζει την περιοχή του Πέλεκα. Δυστυχώς, και παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας, συνεχίζουν κάποιοι να αγνοούν την σημασία της περιοχής για όλη την πόλη και να την μετατρέπουν σε σκουπιδότοπο. Ως υπηρεσία, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και να επιδιώκουμε τη συνεργασία των δημοτών για την προστασία του. Η διατήρηση της καθαριότητας είναι υπόθεση όλων μας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών τοποθετήθηκαν επιπλέον κάδοι απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ αναμένεται να ενταθούν οι έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν περιβαλλοντικές παραβατικές συμπεριφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα κλπ) οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία καθαριότητας στα τηλέφωνα 2351350581 και 2351350588 ώστε συνεργεία του Δήμου να περισυλλέξουν τα αντικείμενα σε προκαθορισμένη μέρα από τον χώρο τους.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο