Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο Δήμος Κατερίνης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

  • “Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα” στο επίκεντρο, 19 έως 27/11

Ο Δήμος Κατερίνης, συμμετέχει και φέτος (19-27 Νοεμβρίου) στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων (EWWR). Ειδικότερα, με θέμα “Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα” οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες λαμβάνουν μέρος στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.

H EWWR 2022 εστιάζει στην επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του αντίκτυπου στο περιβάλλον της παραγωγής και της κατανάλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, καθώς και των αποβλήτων τους. Η κατανάλωσή τους στην Ευρώπη έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή, μετά από τα τρόφιμα, τη στέγαση και την κινητικότητα. Η παγκόσμια παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2000 και 2015, ενώ η κατανάλωση ενδυμάτων και υποδημάτων αναμένεται να αυξηθεί κατά 63% έως το 2030.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας www.ewwr.eu

Το πρόγραμμα των δράσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 19/11 και ώρα 12:00 μ. στην Πλατεία Ελευθερίας

  • Τοποθέτηση κάδου, όπου παιδιά και ενήλικες θα μπορούν να εναποθέσουν ενδύματα/υποδήματα προς ανακύκλωση κατόπιν ενημέρωσης για την ανακύκλωση των ρούχων.  Από τα συλλεχθέντα υλικά θα δημιουργήσουν τρισδιάστατα διακοσμητικά με τη βοήθεια και καθοδήγηση εικαστικού.

Σάββατο 19/11 έως Τετάρτη 23/11 09.00-14.00

  • Λειτουργεία περιπτέρου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με διανομή έντυπου υλικού στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δευτέρα 21/11- Πέμπτη 24/11 Ζωγραφική με θέμα την Ανακύκλωση σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης

  • Οι μαθητές ζωγραφίζουν με θέμα την Ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Όλες οι «εικαστικές δημιουργίες» θα ανέβουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

Τετάρτη  23/11 Πλατεία Ελευθερίας

Ανταλλακτικό παζάρι με ρούχα που συλλέχθηκαν από τους ειδικούς κάδους την προηγούμενη χρονιά.

Τετάρτη 23/11 και ώρα 11. 00 πμ, Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3fm

  • Συζήτηση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο με θέμα την κυκλική οικονομία και την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων.
Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο