Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Στα «Μπλε» το Δημαρχείο Κατερίνης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία

Ως ένδειξη στήριξης και ενθάρρυνσης της συνεχούς προσπάθειας των δυσλεξικών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ο Δήμος Κατερίνης στηρίζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία (Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022).

Ειδικότερα, ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής, καθώς και στην πρόταση της βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού, φωτίζει – το Σάββατο 08/10 & ώρα 20:00 –  συμβολικά το κτίριο του Δημαρχείου, με το χρώμα Blue-Turquoise, δηλαδή με το χρώμα ευαισθητοποίησης για την δυσλεξία.

Όπως επισημαίνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής: «Τέτοιες δράσεις ενώνουν την κοινωνία και ενθαρρύνουν τους δυσλεξικούς να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους. Ενδεικτικό είναι ότι 1 στα 10 παιδιά έχουν δυσλεξία, που έχει βιολογική και κυρίως κληρονομική αιτιολογία. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να προωθήσουμε μια δράση συμβολισμού, όπως η συγκεκριμένη που μπορεί να δώσει ώθηση και ψυχική ανακούφιση σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο