Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Το Πάρκο επέστρεψε στη ζωή της πόλης

Το 1ο υπαίθριο γυμναστήριο, η νέα παιδική χαρά κ.α. ήπιες παρεμβάσεις προσφέρουν χαμόγελα & «ζωντανεύουν» τον πνεύμονα πρασίνου

Η δωρεάν άθληση στο πρώτο ολοκληρωμένο υπαίθριο γυμναστήριο του Δήμου Κατερίνης, σε ένα φυσικό χώρο, όπως ο πνεύμονας πρασίνου του Δημοτικού Πάρκου, «προσφέρει χαμόγελα» και μετατρέπεται σε μία ελκυστική συνήθεια για την καθημερινότητα των δημοτών – όλων των ηλικιών.

Μέσα από συντονισμένες παρεμβάσεις του Δήμου Κατερίνης, το δημοτικό πάρκο, ο μεγαλύτερος δημόσιος χώρος αναψυχής της πόλης έγινε ένας ισχυρός πόλος έλξης επισκεπτών και ανάπτυξης. Ένας χώρος, στον οποίο δημιουργήθηκε μία νέα παιδική χαρά (με δυνατότητα χρήσης ΑμεΑ).

Παράλληλα, φιλοξενεί και άλλες ήπιες αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (επιδαπέδια σκάκι, teqball, επιτραπέζια αντισφαίριση, τραπεζάκια για πικ νικ, παγκάκια γίγας, Selfie Point κ.α.), που επιτρέπουν την επικοινωνία και την κοινωνική συναναστροφή των πολιτών σε μια οργανωμένη περιοχή ελεύθερης και ταυτόχρονα υπεύθυνης χρήσης.

Επιπλέον, μία νέα σελίδα στο θησαυρό ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα αστικού πρασίνου στη χώρα μας αποτυπώνει και η ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Πάρκου, με εντυπωσιακή προσέλευση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Επίσης, νέα δυναμική στο πάρκο, προσέδωσε και η εκμίσθωση αναψυκτηρίου.

«Εντάξαμε αρμονικά στην καθημερινότητά μας το πάρκο, τον μεγάλο αυτό πνεύμονα πρασίνου, τον οποίο βήμα – βήμα μετατρέπουμε  σε ένα σύγχρονο – ελκυστικό χώρο υψηλής αισθητικής και αναψυχής, σε ένα πάρκο «πρότυπο» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Παράλληλα με το δημοτικό πάρκο, νέες εστίες εκγύμνασης για τους πολίτες διαμορφώνονται σταδιακά με την ανάπλαση του πάρκου Ευαγγελικών και ταυτόχρονα με την τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς και στο Α΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης. Ήδη υπεγράφη η σχετική  σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο