Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δήμος Κατερίνης: Έτοιμα για το πρώτο κουδούνι, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία για την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Δήμου Κατερίνης, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2022-2023 που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα.

«Μέλημα του Δήμου Κατερίνης είναι η βελτίωση των σχολικών υποδομών. Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες σε σχολικά συγκροτήματα, ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους Συλλόγους Γονέων, βελτιώνουμε το σχολικό περιβάλλον και δημιουργούμε προϋποθέσεις, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να επικεντρώνουν στην εκπαιδευτική διαδικασία», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

«Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης, αξιοποιώντας το διάστημα των διακοπών και ιεραρχώντας τις ανάγκες των σχολικών μονάδων προχώρησε σε βελτιωτικές παρεμβάσεις σε αύλειους και εσωτερικούς χώρους, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και με τις διευθύνσεις των σχολείων», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Παρθένα Μακρίδου-Παρτσαλίδου, η οποία ευχαρίστησε τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής για τη συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών έγιναν παρεμβάσεις σε στέγες και κουφώματα, ευρεία συντήρηση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και διαμορφώσεις αύλειων χώρων. Έμφαση δόθηκε στην ασφάλεια με παρεμβάσεις σε περιφράξεις και πόρτες εισόδου και εξόδου των κτιριακών συγκροτημάτων. Από την αντιδημαρχία Πρασίνου συνεχίζεται ο καθαρισμός των αύλειων χώρων, ενώ εγκαίρως και φέτος τοποθετήθηκαν στις σχολικές μονάδες οι εργαζόμενες για την καθαριότητά τους.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος, υπήρξε συστηματική συντήρηση των υπάρχουσων κλιματιστικών μονάδων, ενώ όπου απαιτήθηκε έγινε εγκατάσταση νέων. Να σημειωθεί ότι ήδη, για πρώτη φορά, έγινε προμήθεια και τοποθέτηση, αφυγραντήρων σε 10 ισόγειες αίθουσες νηπιαγωγείων για την αντιμετώπιση φαινομένων υγρασίας.

Για τη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου, σχολικές αίθουσες εξοπλίστηκαν με προτζέκτορες, ενώ σταδιακά προχωρά η αντικατάσταση των παραδοσιακών πινάκων στις αίθουσες, με διαδραστικούς. Σε ότι αφορά τους σχολικούς τροχονόμους, η Σχολική Επιτροπή αναγνωρίζει τη συμβολή τους στην ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, ενώ προχώρησε στην αντικατάσταση όλων των ειδικών γιλέκων ασφαλείας, καθώς και στην προμήθεια αντιανεμικών φωσφορούχων μπουφάν για τη χειμερινή περίοδο.

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες τακτικές απολυμάνσεις, ενώ αν και εφόσον καταστεί αναγκαίο –όπως και πέρυσι- θα πραγματοποιηθούν έκτακτες, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν. Όπως τόνισε η κ. Μακρίδου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πέρα από την βελτίωση και συντήρηση των υποδομών, η Σχολική Επιτροπή θα συμβάλει στην ενίσχυση και προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου, με τη δημιουργία και ενίσχυση βιβλιοθηκών, καθώς και με την προβολή και προώθηση του μαθητικού αθλητισμού.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο