Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Yalda»: Η νύχτα της συγχώρεσης, στο «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια»

  • Αύριο Τρίτη 19 Ιουλίου & ώρα 21:30, στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης

«Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια». Με μεγάλη προσέλευση, συνεχίζονται στο ανοικτό δημοτικό θέατρο, οι δωρεάν προβολές για τους σινεφίλ. Απολαμβάνουμε αγαπημένες ταινίες, που προτείνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Δ. Κατερίνης και η Κινηματογραφική Λέσχη, στο δροσερό περιβάλλον του καταπράσινου πάρκου μας.

Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή, αύριο Τρίτη 19 Ιουλίου & ώρα 21:30, «έρχεται» από το Ιράν. Πρόκειται για τη δεύτερη (2019) ταινία του Ιρανού Μασούντ Μπακσί, η οποία κέρδισε το μεγάλο βραβείο διεθνούς ταινίας στο φεστιβάλ του Σάντανς. Ένα αγωνιώδες ψυχολογικό δράμα, με καθαρή πολιτικοκοινωνική ματιά στην ιρανική πραγματικότητα και αμείωτη κινηματογραφική ένταση, η οποία κορυφώνεται δεξιοτεχνικά από ένα υποδειγματικό σκηνοθετικό τέμπο.

Η υπόθεση

Η Μάριαμ είναι μια νεαρή γυναίκα, η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία του ηλικιωμένου συζύγου της. Τη νύχτα της Γιάλντα (περσικό έθιμο της Ζωροαστρικής παράδοσης) θα παραστεί σε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή για να απολογηθεί για το έγκλημα της. Για να σωθεί θα πρέπει η Μόνα, η κόρη του θύματος, να τη συγχωρήσει. Αλλά η συγχώρεση αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, όταν οι δυο γυναίκες αναγκάζονται να ξαναζήσουν το παρελθόν.

Οι συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Σαντάφ Ασκάρι, Μπενάζ Τζαφαρί, Μπαμπακ Καρίμι, Φερεστέχ Σάντρε Οραφάι.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο