Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Αντιπροσωπεία της Ουκρανικής πόλης Drohobych στον δήμαρχο Κατερίνης

Την αποστολή της Ουκρανικής πόλης Drohobych υποδέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (24/06) στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας ήταν ο δήμαρχος της πόλης Drohobych, κ. Taras Kuchma.

Η Κατερίνη, ήταν η πρώτη πόλη που έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Drohobych και χθες, ο δήμαρχος κ. Kuchma είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει εκ μέρους των δοκιμαζόμενων από τον πόλεμο συνδημοτών του, τον δήμαρχο Κατερίνης, καθώς και όλους τους δημότες της πόλης μας, που από την πρώτη στιγμή έδειξαν την αλληλεγγύη τους στον Ουκρανικό λαό και ειδικά στους κατοίκους της Drohobych.

Οι δύο δήμαρχοι, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και να δεσμευτούν για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων, την επομένη του πολέμου.

«Συμπαραστεκόμαστε στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και ενώνουμε τη φωνή μας, με όσους απαιτούν τη λήξη των εχθροπραξιών», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο κ. Κουκοδήμος, τόνισε ότι ο Δήμος Κατερίνης, δεν έμεινε απαθής στο δράμα των Ουκρανών και από την πρώτη μέρα του πολέμου, σε συνεργασία με φορείς της πόλης, οργάνωσε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανική πόλη.

Με θερμά λόγια για την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι Κατερινιώτες μίλησε ο κ. Taras Kuchma εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες. Ο δήμαρχος της Drohobych εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος και να υποδεχθεί τον κ. Κουκοδήμο στην πόλη του, ενώ δήλωσε ότι η πρώτη συνάντηση των δύο δημάρχων μπορεί να αποτελέσει και το πρώτο βήμα για την έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Η συνάντηση στο δημαρχείο, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Παρασκευής, σε μια συμβολική κίνηση, η Ουκρανική αποστολή φύτεψε στην Κατερίνη 30 δέντρα, ένα για κάθε έτος ανεξαρτησίας από την Σοβιετική Ένωση (24 Αυγούστου 1991). Ένα από αυτά φύτεψαν από κοινού οι κύριοι Κώστας Κουκοδήμος και Taras Kuchma επιβεβαιώνοντας τη διάθεση των δύο πλευρών για συνεργασία.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο