Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο Δήμος Κατερίνης σε νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

  • Κοινωνικοοικονομικά προβλήματα & προκλήσεις στον τομέα της υγείας τίθενται στο επίκεντρο

Σε αστικά περιβάλλοντα που λόγω της πανδημίας του covid-19, αντιμετωπίζουν σήμερα, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, καθώς και προκλήσεις στον τομέα της υγείας επικεντρώνεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα:BREEDBuilding community REsiliencE and sustainable Development through social economy“, στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Κατερίνης.

Πρόκειται για μια διακρατική κοινοπραξία της τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανισμών κοινωνικής οικονομίας κ.α. ενδιαφερόμενων μερών, στην οποία εκτός από την Ελλάδα (Κατερίνη),  οι συμμετέχοντες προέρχονται από την Ιταλία (Άλκαμο και Τράπανι), Ισπανία (Αλζίρα), Πορτογαλία (Παρέδες) και Βέλγιο (Βρυξέλλες).

Συγκεκριμένα, το έργο εστιάζει στην συνέργεια των τοπικών αυτοδιοικήσεων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των οργανισμών κοινωνικής οικονομίας και των δημοτών, με κύριο στόχο μια ανθεκτική κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και με βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως διευκρινίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης,  Σταύρος Χριστοφορίδης: «Μέσω της συνεργασίας όλων των εταίρων, της προσέγγισης πολλών ενδιαφερομένων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη συμβολή ειδικών επιστημόνων, το έργο θα προσελκύσει τις τοπικές διοικήσεις, κοινωνικούς συνεταιρισμούς, ΜΜΕ, μη κερδοσκοπικές ενώσεις, ενδιαφερόμενους φορείς της κοινωνικής οικονομίας, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τοπικές κοινότητες, με σκοπό να εργαστούν από κοινού για την οικοδόμηση οικοσυστημάτων κοινωνικής οικονομίας, συν-ανάπτυξη κοινωνικής κοινότητας, οικονομικές στρατηγικές και σχέδια δράσης, τα οποία θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν και από άλλες χώρες της Ευρώπης».

Την Παρασκευή 20/05, έγινε η πρώτη διαδικτυακή διακρατική συνάντηση. Συζητήθηκαν οι στόχοι του προγράμματος και οι προγραμματισμένες δράσεις. Τον Δήμο Κατερίνης εκπροσώπησε ο επιστημονικός συνεργάτης, Δαμιανός Καλπακίδης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο