Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Χιλιάδες επισκέπτες στη γιορτή της άνοιξης!

-Εντυπωσιακή η προσέλευση κόσμου την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ

Με χρώματα, αρώματα, γεύσεις και μουσική, υποδέχθηκε η Κατερίνη την άνοιξη. Το 1ο Φεστιβάλ Πάρκου Δήμου Κατερίνης είναι γεγονός, με χιλιάδες επισκέπτες να συμμετέχουν από την πρώτη μέρα, στη μεγάλη γιορτή της άνοιξης.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής το πάρκο είχε πλημμυρίσει παιδιά, σε μια γιορτή που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με ASSOT MANOUKIAN ON VINYL.

Η πρώτη μέρα συνδυάστηκε και με την έναρξη του Street Food, όπου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν γεύσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με τους επαγγελματίες της εστίασης να προσθέτουν τη δική τους πινελιά στο Φεστιβάλ.

Το ενδιαφέρον όλων, συγκέντρωσαν και οι δεινόσαυροι, όπου διάσπαρτοι στο Πάρκο έγιναν πόλος έλξης και θαυμασμού για όλες τις ηλικίες. Ειδικά για τα παιδιά, την πρώτη μέρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θέατρο Σκιών. Ο 14χρονος Μηνάς Τάτσιος, παρουσίασε «Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη», σκόρπισε γέλιο και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που κατέκλυσε το ανοιχτό θέατρο του Πάρκου. Ο μικρός καλλιτέχνης, τιμήθηκε από τον Δήμο Κατερίνης για την συμβολή του στη διατήρηση της συγκεκριμένης μορφής λαϊκής τέχνης. Την τιμητική πλακέτα, εκ μέρους του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, παρέδωσε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστοφορίδης.

Καλωσορίζοντας, εκ μέρους του δημάρχου, τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, ο κ. Χριστοφορίδης υπογράμμισε τη σημασία που δίνει ο Δήμος Κατερίνης στην ανάδειξη του Πάρκου, σε έναν πολυθεματικό χώρο που φιλοξενεί εκδηλώσεις και προσελκύει επισκέπτες, από περιοχές και εκτός Κατερίνης. Ο αντιδήμαρχος, τόνισε ότι η έναρξη του Φεστιβάλ αποτελεί ουσιαστικά μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον και αρχή επιστροφής στην κανονικότητα. «Αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας και συναντιόμαστε ξανά για να γιορτάσουμε την άνοιξη, στο Πάρκο της Κατερίνης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη», είπε ο κ Χριστοφορίδης.

Το Φεστιβάλ Πάρκου, θα διαρκέσει έως τις 18 Μαϊου φιλοξενώντας καθημερινά, σειρά καλλιτεχνικών και αθλητικών δρώμενων. Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, μέσα από το θεματικό πάρκο δεινοσαύρων, να επισκεφτούν το Εκθετήριο του Ομίλου Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ».

Όλες οι εκδηλώσεις, είναι δωρεάν για το κοινό.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο