Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

1ο Φεστιβάλ Πάρκου: Το εκθετήριο του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας συναντά το «Πάρκο των Δεινοσαύρων»

Tο Εκθετήριο του ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» «πηγαίνει» στο 1ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης και συναντά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, το «Πάρκο των Δεινοσαύρων», στην εποχή που τα γιγαντιαία αυτά πλάσματα κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας.

Από τις 29 Απριλίου έως και τις 15 Μαΐου,  περιμετρικά ειδικά διαμορφωμένου περιπτέρου στο χώρο της υπαίθριας αγοράς (flea market),  θα τοποθετηθούν αφίσες ως πληροφοριακό υλικό από το παλαιοπεριβάλλον της περιοχής της Πιερίας. Η σύνθεση αυτή, θα διαμορφώσει ουσιαστικά ένα μεγάλο πάνελ, στο οποίο ο επισκέπτης, θα μπορεί να φωτογραφηθεί με φόντο την Πιερία πριν από 9.000.000 έτη.

Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί άμεσα από τα μέλη και τους εθελοντές του Ομίλου, τόσο για τα ευρήματα που φυλάσσονται στο Εκθετήριο, όσο και ευρύτερα για τα ευρήματα της Πιερίας.

Εκδήλωση για το παλαιοπεριβάλλον της Πιερίας

Παράλληλα, το Σάββατο 07 Μαΐου και ώρα 20:00, στην συνεδριακή αίθουσα (ισόγειο) του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης,  θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση με θεματολογία, που θα επικεντρώνεται στο παλαιοπεριβάλλον της περιοχής της Νεοκαισάρειας και ευρύτερα της Πιερίας, καθώς και των ευρημάτων που έχουν ήδη εντοπιστεί.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν (ελεγχόμενη ροή) και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία από τον covid – 19.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο