Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο 15ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης

  Η καινοτόμος δραστηριότητα μάθησης το «Εργαστήριο Δεξιοτήτων» το οποίο υλοποιείται από φέτος και στα προγράμματα των νηπιαγωγείων της χώρας,  υφίσταται και αποσκοπεί στη βιωματική  επιμορφωτική άσκηση και γνωριμία της τρυφερής ηλικίας των μαθητών, σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινής μας διαβίωσης, τόσο στις ανθρώπινες συναναστροφές όσο και στη συνύπαρξη με το περιβάλλον και τα ζώα. 

  Τελευταία πραγματώνεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Φροντίζω το περιβάλλον», το σχέδιο δράσης με τίτλο: «Ομάδα δράσης μαθητών για την προστασία των ζώων συντροφιάς» που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και στην ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης, κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς. 

  Το 15ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης, το οποίο όπως είναι γνωστό πρωτοπορεί σε ανάλογες δράσεις, ενημερώθηκε το πρωϊνό της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου 2021, από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης και ιδιαίτερα αεικίνητο  δημοτικό σύμβουλο Κατερίνης, Κωνσταντίνο Φιλοκώστα και τους συνεργάτες του στελέχη του κυνοκομείου Κατερίνης, τον κυνοκόμο Άρη Δημητρίου και την σταυλίτισα Ξένια Στάθη.

  Ο κ Φιλοκώστας με απλό και κατανοητό τρόπο ενημέρωσε την εκπαιδευτική κοινότητα του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης και προσφέροντας θεματικό βιβλιαράκι ερωτήσεων, προσπάθησε να καταστήσει κοινωνούς τους μικρούς μαθητές στην πρωτοβουλία. 

  Συζητώντας με τα παιδιά, ο κ. Φιλοκώστας, επισήμανε: «Υλοποιούμε σήμερα μια από τις τέσσερις ενότητες του Υπουργείου Παιδείας με αναφορά τα αδέσποτα. Η δημοτική αρχή Κατερίνης αντιμετωπίζει το πρόβλημα των αδέσποτων ως κοινωνικό θέμα. Και όπως σε όλα τα κοινωνικά θέματα, η επίλυσή τους απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας. Έτσι συμμετοχικά μπορούμε και  πρέπει να αναδείξουμε όλες τις αρχές της Ελληνικής οικογένειας, τον σεβασμό την ευαισθησία, την υπευθυνότητα. Σεβασμό απέναντι σε κάθε άνθρωπο, αλλά και σε όλα τα έμβια όντα.» 

  Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, η καθόλα δραστήρια προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, Αικατερίνη Γελαστοπούλου, τόνισε: «Θα θέλαμε εγώ προσωπικά αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης να ευχαριστήσουμε τον κ.  Κωνσταντίνο Φιλοκώστα, πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης καθώς και τα στελέχη του κυνοκομείου Κατερίνης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και για την ενημέρωση των μαθητών του νηπιαγωγείου μας σχετικά με το πάντα επίκαιρο θέμα της προστασίας και ευζωΐας  των ζώων συντροφιάς. Είναι βέβαιο ότι σήμερα όλοι μας γίναμε ακόμα περισσότερο γνώστες ενός σημαντικού κοινωνικού ζητήματος.»

  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες και σε άλλα Νηπιαγωγεία της Κατερίνης,  όπως αυτό το υλοποιούν από κοινού η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

                                    Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο